משרד האנרגיה מפרסם את מדד הרשויות המקומיות למימוש פוטנציאל אנרגיה מתחדשת. גדרה במיקום נמוך למרות השיפור הניכר בתחום במהלך השנה האחרונה
מאחור במדד האנרגיה.
גם במדד משרד האנרגיה לרשויות המקומיות, מדד המשקף לציבור הרחב את מידת המיצוי של פוטנציאל האנרגיה המתחדשת – גדרה במקום נמוך.
למרות השיפור הניכר בתחום, המשתקף בתוספת פאנלים סולראיים על מבני הציבור ביישוב ההולכים ומשלימים את ההתקנה במהלך השנתיים האחרונות, גדרה עדיין מדורגת עם 11% מיצוי פוטנציאל בלבד כאשר יישובים רבים עם 30 ו 40 אחוז מיצוי.
הפיגור במדד הרשויות המקומיות הוא פועל יוצא של התנעה מאוחרת מאוד של פעילות בתחום האנרגיה הסולארית בגדרה. הליך התכנון של התקנות של מערכות פוטווולטאיות החל רק בשנים האחרונות לאחר שביישובים מתוקנים ומתקדמים החל תכנון שכזה לפני שנים ארוכות.
המדד המלא של משרד האנרגיה והתשתיות – ממש כאן.
למרות השיפור ב 2022 – 11% מימוש פוטנציאל בלבד. מתוך המדד

גדרה היום חדשות המושבה גדרה


