דף הבית > ישיבות מועצה > גדרה מאחרת

גדרה מאחרת

האם, סוף סוף, תותקן מערכת להפקת אנרגיה סולרית על גגות מבני המועצה?

בהחלטת הממשלה מינואר 2009 נקבע יעד שאפתני של העברת 10% מהיקף ייצור החשמל לאנרגיות מתחדשות עד לסוף שנת 2020. בהתאם שונו תהליכי הרגולציה, הורדו מחירי המערכות הסולאריות וחברות פרטיות רבות החלו להתמחות בהתקנת פנלים סולאריים להפקת חשמל.

החלטה כלכלית פשוטה ונבונה

גם תושבי גדרה לא נותרו מאחור ורבים מתושבי המושבה התקינו מערכות להפקת חשמל סולרי על גגות ביתם. מי שמטייל בחלק ממדינות אירופה יודע להעיד שמערכות מסוג זה משולבות באופן מובנה בתרבות של חלקים רבים באירופה. ואם באירופה הסגרירית זה עובד אז וודאי שיכול לעבוד בישראל שטופת השמש. “זה פשוט, אסתטי, עוזר לסביבה ואפילו רווחי.” אמר לנו אחד התושבים שהתקין על גג ביתו מערכת מסוג זו במסגרת כתבה שערכנו בנושא לפני כמעט שנה “אמנם החזר ההשקעה מתקבל רק לאחר כ-6 שנים אבל אורך חיי המערכת הוא הרבה יותר מכך. אפילו לא צריך הון עצמי גבוה מאחר והבנקים מאפשרים הלוואה למימון ההוצאה לרכש והתקנת המערכת. לכן בבחינה כלכלית פשוטה ההחלטה להתקין מערכת סולארית היא ההחלטה הנבונה.”

עם זאת, למרות העידוד המאסיבי של המדינה, למרות ההקלות הרגולטוריות הנרחבות בתחום בשנים האחרונות, למרות העלויות הנמוכות להפקת חשמל על מבני ציבור גדולים ולמרות שרשויות מקומיות רבות מפיקות חשמל בעצמן כבר שנים רבות ומקטינות בכך את ההוצאות התפעוליות של היישוב באופן ניכר – גדרה נותרה מאחור.

התושבים כבר התקדמו. אחד מגגות הבתים בגדרה שבו הותקנה כבר מערכת פוטו-וולטאית

מבנים ציבור רבים עם פוטנציאל מצוין

בבעלות המועצה מבני ציבור רבים, חלקם אידיאליים במובן שטח הגג ושאר התנאים הדרושים על מנת להפיק חשמל עצמאי, אך מערכות מסוג זה כמעט ואין בנמצא. מבדיקה של ‘גדרה היום’ מסתבר שמועצת גדרה עדיין רחוקה מיישום שכזה. בשנים האחרונות עלו שוב ושוב הצעות מצד גורמים שונים במועצה להתקדם ליישום מערכות כאלו אך שום דבר מעשי עדיין לא בוצע.

שנים של גרירת רגליים

בהצעת תקציב סיעת הגדרתים לשנת 2018  שולב סעיף המבטא חיסכון של מאות אלפי ₪ בשנה אם יותקנו מערכות סולריות במבני המועצה.

באוקטובר 2018 נעשתה עבודת תכנון של חברה מקצועית להקמת מערכות פוטו-וולטאיות ב-5 מבני ציבור של המועצה המקומית: בית הספר רעות, אולם הספורט של בית הספר אוהל שלום, מרכז אופק, בניין המועצה ובאולם הספורט של בית הספר בגין.

התכנון הכלכלי של הפרויקט, בדומה לתכניות דומות לתושבים פרטיים, מתבסס על הלוואה המכסה את מרבית העלויות, מסתכם ברווח של מיליוני שקלים לאורך שנות פעולת המערכת ומאפשר להרוויח מהחשמל הסולרי כבר מהשנה הראשונה.

האם תאושר התכנית?

אבל בגדרה כמו בגדרה, תכניות לחוד ומעשים לחוד. יותר משנתיים אחרי שהועלו הצעות בנושא המועצה ממשיכה לגרור רגליים בנושא. תכנית ליישום הקמת המערכות הפוטו-וולטאיות תובא לאישור מחודש במליאת המועצה בישיבתה הקרובה בתקווה שסוף סוף נקטין גם בגדרה את ההוצאות של כולנו, מה שבתקווה ישתקף בהקלה על עומס תשלומי הארנונה.

האם המליאה תאשר את התכנית. מליאת המועצה בישיבה קודמת
זכויות יוצרים

בדוק גם...

המנכל רוטשס

המנכ”ל

מנכ”ל חדש למועצה המקומית גדרה – שמואל רוטשס מנכ”ל חדש. באישור נציג משרד הפנים, ראש …

שינוי גודל גופנים