סהר פינטו יצא לסיור עם חברי הקונגרס בכפר עזה. רשמי מלחמה מהשטח הצבאי הסגור
הזמן עצר מלכת. סהר פינטו, יו”ר גדרתים וחבר הקונגרס הציוני העולמי, שהיה חבר אישי של אופיר ליבשטיין ז”ל, ראש מועצת שער הנגב ותושב קיבוץ כפר עזה שנרצח ב7.10, יצא לסיור בכפר עזה יחד עם חברי הקונגרס הציוני העולמי לצורך חיזוק ההסברה של המציאות כפי שמשתקפת רק למי שדורך במו רגליו ביישובי העוטף שנרמסו במתקפה הרצחנית.

‘דור צעיר כפר עזה’. דירות הצעירים שמספרות את סיפור הזוועות בעיניים

אין צורך לספור את החורים כדי להבין את עומק הזוועה שהתחוללה בשעות הספורות בהן היה הקיבוץ תחת כיבוש עזתי. מתמונות הביקור בקיבוץ
בחזית ההסברה
קיבוץ ‘כפר עזה’ בו התחולל אחד מאוירועי הטבח הנוראיים ביורת בשבת ה 7.10, הוא אזור מלחמה. בביקור במקום שומעים ללא הרף את הדי ההפצצות של צה”ל ברצועת עזה והמבקרים במקום נדרשים ללבוש אפוד קרמי וקסדות להגנה מפני פצמ”רים הנופלים במקום כמעט ללא התרעה מוקדמת.
הביקורים במקום מוגבלים לגופי הסברה משמעותיים בלבד, נעשים בתיאום מראש עם הצבא, בעיקר לצורך הסברה העמדה של ישראל בעולם. פינטו ביקר במקום במסגרת תפקידו כחבר הנהלת הקונגרס היהודי העולמי WJC (World Jewish Congress), יחד עם נציגים מקהילות יהודיות בעולם אשר לא נרתעו והגיעו לישראל תוך כדי המלחמה לאזור מוכה הקרבות הקרוב ביותר לעזה.

“צריך כל אדם לראות עצמו כאילו הוא הוא קם בשבת בבוקר 7.10 בכפר עזה”. פינטו וליבשטיין יחד על גבול הרצועה בימים שחשבנו שנגיף הקורונה הוא איום רציני
כאן היו חיים. מתמונות ההרס הפוגשות את המבקרים בקיבוץ כפר עזה
“צריך כל אדם לראות עצמו כאילו הוא הוא קם בשבת בבוקר 7.10 בכפר עזה”
ברשומה שכתב שיתף פינטו מהחוויה המטלטלת במקום:
“לרגע בכניסה לכפר עזה הכל היה נראה ממש כמו בפעם הקודמת שהייתי כאן. אווירת הקיבוץ, המדשאות, שלט הבחירות של אופיר הי”ד. כמה צעדים בודדים פנימה והסוכות שלא פורקו מאז 7.10 כבר מעידות שבמקום הזה הזמן עצר מלכת באותו יום ארור. עוד כמה צעדים ואתה נחשף לגודל הזוועות, לבתים השרופים, לסימני הירי הרצחני והמטורף שהיה כאן, לכיתוב המזעזע “שרידי אדם על הספה”, ובעיקר להבנה העמוקה שעל אף האשליה, שום דבר כבר לא יהיה כפי שהיה. צריך כל אדם לראות עצמו כאילו הוא הוא קם בשבת בבוקר 7.10 בכפר עזה. יהי זכרם של אופיר הי”ד, של בנו ניצן הי”ד, ושל כל הנופלים – ברוך.”

שום דבר לא יחזור להיות כפי שהיה. פוסט שהעלה פינטו לזכר חברו שנרצח בשבעה באוקטובר
(בשער: פינטו במהלך הביקור בכפר עזה)

גדרה היום חדשות המושבה גדרה


זה לא קצת הזוי שחבר הנהלת הקונגרס הציוני העולמי, שהוזמן לפי הכתוב ״כגורם הסברה משמעותי״, לא העלה אפילו פעם אחת באיזשהו פיד ברשת פוסט, בשפה האנגלית, שפונה להסברה בעולם? לא מסתדר, סורי