שלוש שנים בדיוק חלפו מאז עברו תושבי גדרה לקבל את שירותי המים והביוב שלהם מתאגיד תמר. שלוש שנים בהם מחיר המים עלה באופן משמעותי, והתושבים מתלוננים על שירות לקוי. סיעת הגדרתים הגישו השבוע דרישה לכינוס ועדה מקצועית לבחינת החלופות פתרון בנושא.
בשבוע בו חגגו תושבי גדרה את חג השבועות, חג המים למי שמרשה לעצמו להשפריץ מים כך סתם, בחרו בסיעת הגדרתים להעלות לשיח הציבורי את השירות שמקבלים תושבי גדרה בתחום המים.
תאגיד ת.מ.ר מנהל את משק המים של רמלה, גדרה קריית מלאכי ובני עייש. מאז המעבר לתאגיד תושבים רבים מגדרה מתלוננים כי הם משלמים הרבה יותר על צריכת המים ומקבלים שירות מתחת לכל ביקורת. לדברי התושבים הם סובלים מניתוקים רבים, מזרם חלש, מקנסות לא פורפוציונאלים על איחור בכמה ימים את התשלום החודשי ומחיובים מופרזים ולא מוסברים. כאשר התושבים פונים למוקד 106 עם בעיה בתחום המים מפנים אותם לתאגיד, ומהתאגיד הם לא מקבלים תשובות ושירות ראוי.
תושבים אחרים טוענים כי הם מקבלים את שירותי המים מ”באר” אך משלמים צריכת ביוב לתאגיד ת.מ.ר. תושבים אלה מספרים על ההבדל בשירות; כך למשל כאשר היתה צריכת יתר בשל נזילה הם פנו ל’באר’ וקיבלו מענה ושירות מיידי, בעוד שמול התאגיד התושבים הללו סבלו מטרטורים רבים.
המעבר לתאגיד המים נעשה בעקבות חוק תאגידי מים וביוב, התשס”א – 2001, אשר חייב את הרשויות המקומיות להפעיל את משק המים שלהן באמצעות חברה עירונית או חברה משותפת עם רשויות אחרות. סעיף 6א לחוק תאגידי מים וביוב קובע כי רשות שלא הפעילה את משק המים באמצעות חברה, תחויב לעשות כן עד לסוף חודש יוני 2019, אלא אם שר הפנים יפטור אותה מטעמים מיוחדים.
סביב גדרה קיימים תאגידים נוספים; כך למשל תאגיד המים מי נס ציונה שע”פ כל מדדי השירות שפורסמו נמצא בדירוג גבוה, והינו תאגיד רווחי (בניגוד לתאגיד ת.מ.ר שע”פ הדוחות האחרונים שפורסמו נמצא בגירעון).
חבר מועצת גדרה מטעם סיעת הגדרתים, תומר אהרון, העלה את נושא תאגיד המים לדיון ציבורי, כאשר הגיש בקשה לזימון ישיבת מועצה שתבחן את ההתקשרות מול התאגיד ואפשרות מעבר לתאגיד אחר. לצפייה בהצעה לחץ כאן.
עו”ד סהר פינטו, יו”ר גדרתים: “הגיע הזמן לשים סוף לעושק המים בגדרה. המועצה צריכה לקחת אחריות כלפי תושביה, לא ייתכן שהתושב ימצא עצמו לבד מול התאגיד. אנחנו נקיים דיון ונבחן את החלופות, ונציב בפני התאגיד משוואה ברורה – או שאתם משתפרים או שאנחנו מתנתקים. תושבי גדרה לא יהיו בני ערובה של תאגיד המים.”
