תושב גדרה גילה תושייה והוביל ללכידת פורץ סדרתי בשכונת רשפים
שגב, תושב גדרה, בן 41 ואב לחמישה ילדים, הפגין היום לפנות בוקר ערנות, אומץ ותושייה יוצאי דופן, כאשר הוביל למעצרו של חשוד בפריצות לבתים בשכונת רשפים.
מפרטי האירוע עולה כי החשוד, תושב הנגב, הסתובב בשכונת רשפים במשך מספר ימים. ביום חמישי האחרון הוא פרץ לביתו של שגב, תושב השכונה, וגנב ציוד אישי, מכשירים אלקטרוניים וארנק. שגב גילה את דבר הפריצה רק בשעות הבוקר, לאחר שהחשוד כבר נמלט מהמקום.
היום לפנות בוקר שב החשוד לשכונת רשפים, ככל הנראה במטרה לבצע פריצות נוספות. באותה שעה התעורר שגב כדי להרדים את בתו הפעוטה, שהקיצה משנתה, והבחין באדם חשוד מסתובב בין בתי השכונה כשהוא רעול פנים ולובש כפפות.
שגב מיהר להתלבש, העביר את בתו לידי אשתו ויצא בעקבות החשוד כשהוא רכוב על אופניים, בעוד החשוד נמלט על קורקינט. לאחר מרדף הצליח שגב להשיג אותו ולעצור אותו. כאשר דרש ממנו להזדהות ולהסיר את כיסוי הפנים, החשוד השתחרר ונמלט רגלית.
שגב לא ויתר, המשיך במרדף רגלי אחר החשוד, ובמהלך האירוע הצטרפו אליו קבוצת נערים ואזרח נוסף שהבחינו במתרחש. יחד הצליחו להשתלט על החשוד ולעכב אותו עד להגעת כוחות המשטרה, שהעבירו אותו לחקירה. “אחרי שתפסנו אותו וביקשנו ממנו להזדהות הוא הוציא ארנק מהכיס- וזיהיתי שזה הארנק שלי שהוא גנב אותו כמה ימים קודם לכן”, סיפר שגב.
“מופת למעורבות אזרחית”
ראש המועצה המקומית גדרה, סהר פינטו, שיבח את התנהלותו של התושב ואמר:
“שגב הפגין ערנות, אומץ לב ותושייה מעוררי הערכה, ומהווה דוגמה ומופת למעורבות אזרחית ואכפתיות קהילתית. בזכות נחישותו, ובסיוע אזרחים נוספים, נעצר חשוד שעל פי החשד היה מעורב בשורת פריצות שפגעו בתחושת הביטחון של תושבי השכונה.
בימים האחרונים פנינו למשטרת ישראל בדרישה לתגבר את הכוחות במושבה, ובמקביל יצאה אתמול לדרך תוכנית ‘בטוח בקיץ’, שנועדה לחזק את תחושת הביטחון במרחב הציבורי ולהגביר את הנוכחות בשטח.
מועצת גדרה תגלה אפס סובלנות כלפי עבירות רכוש וכל פגיעה בביטחונם האישי של התושבים וברכושם. נמשיך לפעול יחד עם משטרת ישראל וכל גורמי האכיפה כדי לשמור על ביטחונה של גדרה.”
סרטון התיעוד של שגב – ממש כאן.
(בשער: מתוך סרטון שצילם התושב. דוברות המועצה המקומית גדרה)

גדרה היום חדשות המושבה גדרה

