דף הבית > חי מהשטח > עולה בדרוג

עולה בדרוג

גדרה מתבססת ביישוב בדרוג חברתי כלכלי גבוה, מענקי האיזון מהמדינה מצטמצמים בהתאמה

על פי המדד החברתי כלכלי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה גדרה ממשיכה לעלות בדרוג בקרב יישובי המדינה ונמצאת במקום ה-66 מתוך 255 רשויות מקומיות מבחינת הדרוג החברתי-כלכלי, עלייה יחסית של שלושה מקומות בדרוג הארצי ביחס לדרוג הקודם שפורסם והתייחס לנתוני 2015 ומקום אחד לאחר גן יבנה השכנה.

בחברה טובה

גם חלק נכבד מיישובי האזור ממשיך לטפס בדרוג החברתי כלכלי:

  • המועצה האזורית גדרות שדורגה באשכול 9 כבר במדד 2015, ממשיכה לשפר את מיקומה בדרוג וממוקמת במקום השביעי במדינה. לפניה מדורגות הר אדר, כוכב יאיר, עומר, להבים כפר שמריהו וסביון בלבד.
  • מועצה אזורית ברנר גם היא משפרת דירוג ונכנסת לראשונה לאשכול 9 ומדורגת במקום ה-29.
  • המועצה האזורית מזכרת בתיה, אשר זינקה בשנים האחרונות, ממשיכה גם היא לשפר את הדירוג וסוגרת את הרשויות באשכול 9 במקום ה-30 במדינה.

מנגד יישובים נוספים באזור נמצאים במיקום אחר לחלוטין. מועצה אזורית נחל שורק, בני עי”ש מדרום וקריית עקרון מצפון ממוקמות באשכול 5.

עולה בדרוג. מתתוך הדו”ח של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה

עולים בדרוג, פחות נתמכים על ידי המדינה

הדרוג החברתי כלכלי משמש בין השאר את משרד הפנים בקביעת התמיכה המוענקת בכל שנה לרשויות השונות.

התמיכה, המכונה מענקי איזון, לגדרה הולכת ומצטמצמת בשנים האחרונות בהתאמה לעלייה העקבית בדרוג החברתי כלכלי ביחס לשאר יישובי המדינה.

מענק האיזון בשנת 2019 לגדרה עמד על 11.9 מיליון ₪, בשנת 2020 ירד ל 10.4 מיליון ₪ ובשנת 2021 צפוי להצטמצם לכדי 9.2 מיליון ₪ בלבד. צמצום זה ידוע מזה שנים ומבוצע באופן הדרגתי על פני מספר שנים כדי לאפשר למועצה המקומית להיערך בהתאמה לצמצום התלות בתקציב המדינה. לפי שעה גדרה מתקשה לעשות כן מאחר ועיקר הכנסותיה הן מארנונה למגורים ועוד רחוק היום שבו תוכל להישען באופן משמעותי על הכנסות מארנונה לעסקים שיפתחו באזור התעסוקה העתידי בדרום המושבה.

התפלגות בין שכונות

כיישוב המתקרב ל-30,000 נפש, גם גדרה מאופיינת בשונות הרמה החברתית-כלכלית בין שכונותיה השונות. במדד של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חולקה גדרה ל-5 אזורים שונים אשר מתפלגים אוכלוסייתן מתפלגת בין אשכול 6 עד אשכול 8.

15 משתנים שונים משוקללים למדד אחד

הרמה החברתית-כלכלית של האוכלוסייה נמדדה באמצעות שילוב של תכונותיה הבסיסיות של האוכלוסייה בתחומים מגוונים: הרכב דמוגרפי, השכלה וחינוך, רמת חיים, תעסוקה וגמלאות. מקורות הנתונים מכסים את כלל מקורות המידע הרלוונטים של המדינה: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, המוסד לביטוח הלאומי, משרד האוצר, משרד הביטחון, משרד החינוך, משרד התחבורה ורשות האוכלוסין.

הסברים והרחבות על אופן חישוב המדד באתר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

 

 

זכויות יוצרים

בדוק גם...

תחרות ציורי בטיחות

מציירים בטיחות

פרויקט בטיחות בדרכים דרך האומנות לזכרו של גיא נזירי ז”ל הושלם בגדרה גיא נזירי נהרג …

שינוי גודל גופנים