דף הבית > קהילה > מוגבלות מסוכנת

מוגבלות מסוכנת

יום המודעות לזכויות אנשים עם מוגבלות. זוית המסוכנות

יום המודעות לאנשים עם מוגבלות מצוין היום, ה 3 בדצמבר ומעורר את הדיון הציבורי באופן בו מתייחסת החברה לאנשים עם מוגבלות במישורים שונים.

מיטל גרף, תושבת גדרה וראש התחום לחקירת אנשים עם מוגבלות במשטרת ישראל, השתתפה השבוע בדיון בועדה בכנסת שהתכנסה סביב יום המודעות לאנשים עם מוגבלות לדון באופן הטיפול במצבים בהם אנשים עם מוגבלויות נפשיות מהווים סכנה לעצמם ולסובבים אותם.

מתוך דבריה בדיון:

“תפקיד משטרת ישראל הוא לתת הגנה על שלום הציבור בכלל ועל הגנה של אנשים בפרט. אנחנו יודעים שבני המשפחה לא ממהרים לפנות למשטרה, כי לפעמים ההתערבות של המשטרה מחריפה את המצב. לפעמים התערבות המשטרה מחריפה את הסיטואציה וגורמת למעשה אלים אך ורק בשל התערבות המשטרה.

אנחנו מכשירים את השוטרים להבין את הסיטואציות האלה. רק באוגוסט האחרון סיימנו הכשרה לשוטרי הסיור שלנו בנושא.”

מיטל גרף בכנסת

“מכשירים את הסוטרים לסיטואציה” מיטל גרף בדיון בכנסת

לילה סגול

בתוך כך ציינה המועצה המקומית גדרה את יום המודעות בהארת מבני הציבור באור סגול אתמול בלילה:

מועצה מקומית בסגול

לילה סגול. בניין המועצה המקומית גדרה מואר בסגול להגברת המודעות עם בעלי המוגבלויות. (צילום: דף הפייסבוק של המועצה המקומית גדרה)
זכויות יוצרים
המספר האדום
100 אחוז דיוק

בדוק גם...

מועצת הנוער

שירה נמרובסקי נבחרה ליו”ר המועצה

בחירות למועצת הנוער נערכו בגדרה. שירה נמרובסקי נבחרה ליו”ר והלל מוזס לסגנית היו”ר מועצת הנוער …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שינוי גודל גופנים