תמונות מתל קטרה לאחר ששריפה כילתה שטחים נרחבים בתל במהלך יום העצמאות
הגבעה בשחור. מזג האויר החריג שפקד את המדינה במהלך יום הזיכרון ויום העצמאות הותיר אחריו אותותיו במקומות רבים ברחבי המדינה.
לצד פרוזדור ירושלים אשר הוכה קשות בידי השריפה לאורך ציר כביש מס’ 1, גם בגדרה ניצותה דליקה בתל קטרה.
את הדליקה בתל הצליחו כוחות כיבוי קרקעיים בתמיכת מסוק כיבוי משטרתי לכבות בטרם התפשטה השריפה לבתים בשכונת קטרה הסובבת את התל.
עם זאת, שטחים רבים בתל הירוק הפכו שחורים ותמונות הרחפן שלנו חושפות את הנזקים הנרחבים לפנינת הטבע המקומית.
מצילומי אויר שביצענו במקום עולה כי כשליש מהגבעה עלה באש וכי האש התמקדה במורדות המערביים של הגבעה בלבד מפסגת התל ועד לקו הקרוב מאוד לבתי השכונה הצמודים לגבעה. מצפה קינן בפסגת התל לכיוון צפון – לא ניזוק.

סרטון הגבעה
לצפיה ממעוף הציפור בגבעה לאחר השריפה – לחצו ממש כאן. או על התמונה:

שריפות קודמות
זו אינה הדליקה הראשונה הפורצת בתל קטרה אשר ידע שריפות רבות גם בעבר. השריפה האחרונה הזכורה בתל השתוללה בו בקיץ 2019. שריפות שלא הצליחו לגדוע את הטבע במקום שבכל שנה מחדש עצמו.

מכבים את השריפה. המסוק שמשטרתי שהגיע לסייע בידי כוחות הכיבוי בתל קטרה סייע רבות לדיכויה המהיר של השריפה

הגבעה בשחור. גבעת קטרה לאחר השריפה. (צילומי אויר – גדרה היום)

צופים בגבעה עולה באש. במהלך שעות השריפה ביום העצמאות (27א)

גדרה היום חדשות המושבה גדרה

