דו”ח הממונה. הדו”ח השנתי של מבקר המועצה המקומית גדרה, רו”ח רן שלום אורפני, התפרסם לידיעת כלל חברי המועצה המקומית וחושף כשלים במספר מחלקות המועצה ומעט מתסכול התושבים המבקשים טיפול המועצה בצרכיהם ומתקשים לקבל מענה.
רו”ח אורפני מכהן כבמקר המועצה וכממונה על תלונות הציבור מזה כשנתיים וחצי לאחר תקופה ארוכה בה לא כיהן אף אחד בתפקיד זה.
מאז כניסתו לתפקידו נתקל המבקר בקשיים מול מנגנוני המועצה המקומית שנראה שאינם מורגלים בגוף עצמאי הקשוב לטענות הציבור והמבררן באופן מקצועי. במקרים מספר טען כבר המבקר כי הוא חש שמתנהל כנגדו ‘מסע רדיפה’ על ידי גורמים במועצה המקומית ששמו להם למטרה להצר את צעדיו. חלק מהבעיות בתחום זה השתקפו גם בתכנית הטלויזיה ‘ארץ עיר’ אשר הקדישה פרק ייחודי להתנהלותה של המועצה המקומית גדרה.
בהתאם לכללים מפרסם הממונה על תלונות הציבור דו”ח שנתי בו משקף את עבודת הממונה על תלונות הציבור וחושף חלק מהפרטים, תוך שמירה על פרטיות הפונים, על מנת לאפשר למועצה המוקמית ללמוד מהכשלים ולהשתפר בשירות לתושב.
מעיון בדו”ח לשנת 2021 עולה כי מספר התלונות שהגיעו לטיפול הממונה נותר נמוך, גם בשל חוסר הפרסום של פרטי התקשורת עם הממונה. הממונה קיבל 26 פניות תושבים בסך הכל לאורך השנה, פחות מ-3 פניות לחודש, מספר המהווה עלייה גדולה ממספר התלונות בשנה שעברה.
שיעור התלונות אותן מצא הממונה מוצדקות עלה ביחס לתלונות בשנה שעברה. יחד עם התלונות על בעיות שהמועצה הספיקה לתקן לפני סגירת התלונה ולפיכך נעצר הטיפול בהן, נראה שהעלייה בשיעור התלונות המוצדקות גבוהה אף יותר.
מעיון בדוגמאות המצורפות לדו”ח עולה כי במקרים רבים פונים התושבים חזור ופנה לגורמי הביצוע במועצה המקומית אך לא נענים לבקשותיהם כלל עד להתערבות הממונה או עד לפרסום התלונה ברבים ברשתות החברתיות ותיוג חברי מועצה. מאפיין זה של תלונות הציבור נמצא גם בדו”ח הקודם של הממונה לשנת 2020.
התלונות מתפלגות מול רבות ממחלקות הביצוע של המועצה כאשר מרבית התלונות מתרכזות דווקא באגף הנמצא תחת ניהולו הישיר של מנכ”ל המועצה.
מנכ”ל המועצה, אשר מעיד במכתב התייחסות שמיהר להוציא לדו”ח על כך שלאורך השנה ניהל “התכתבות אינסופית עם הממונה על תלונות הציבור”, בחר להתעלם בהתייחסותו מהתלונות עצמן ומהלקחים הנלמדים משיקוף איכות השירות לציבור דרך הדו”ח. המנכ”ל התמקד בטענות על כך שחלק מהמקרים בהם טיפל הממונה נמצאות מחוץ לסמכותו, כך על פי טענת המנכ”ל, מאחר שעל פי החוק הן בגדר ‘פנייה’ ולא ‘תלונה’.
מאידך השיב לו אורפני במכתב מענה, כי בהתאם לכללי החוק פסל בעצמו על הסף 6 מתוך 26 התלונות שהגיעו אליו בדיוק בשל שיקולי עי העמידה בתנאי הסף להגדרתן כתלונה לבירור הממונה. אורפני הוסיף באופטימיות כי הוא כולו “תקווה שהמועצה תפעל בהתאם להוראות החוק ובשיתוף פעולה, לצורך חיזוק גוף אובייקטיבי, מקצועי ונגיש בבירור התלונות המתקבלות מכל אדם לשם הבטחת זכויותיו, ולקידום שירות ציבורי יעיל והוגן במועצה.”
הדוגמאות לתלונות הציבור במפורטות בדו”ח המבקר הן רבות ונפרסות על פני כלל השירותים המסופקים על ידי המועצה המקומית לתושביה. כלל הדוגמאות שכלל הממונה בדו”ח זמינות בדו”ח המלא – ממש כאן.
מאחר והפרסום לדרכי התקשורת עם הממונה על תלונוות הציבור ממועט, מצורפים לשירות הקוראים דרכי התקשורת עם ממונה על תלונות הציבור בגדרה:
אל הדו”ח המלא – לחצו כאן.
(* הבהרה: פרסום הדו”ח הממונה ב’גדרה היום’ אינו מוגן בבלעדיות וזמין לפרסום על ידי המועצה המקומית עצמה ועל ידי כלי התקשורת האחרים ביישוב. על פי הניסיון מפרסום הדו”ח בשנה שעברה שאר ערוצי התקשורת אינם מוצאים בדו”ח עניין מספק לציבור הקוראים והתושבים)
(בתמונת השער: המבקר והממונה על תלונות הציבור בגדרה, רו”ח רן שלום אורפני)
סיפורם של בני הזוג שינדלר יעמוד במרכזו של ערב יום הזיכרון לנפגעי פעולות האיבה וחללי…
המועצה המקומית הציבה מיגונית נוספת לשיפור המיגון במרחב הציבורי במושבה ממשיכים להתמגן. המלחמה נמצאת בהפסקת…
לא אחר מאשר חנן יובל יוביל את ערב שירי לוחמים שייערך לרגל יום הזיכרון לחללי…
ערבי זיכרון בסלון נערכו במושבה לזכר ששת המיליונים. הסתיימו אירועי הזיכרון לשואה ולגבורה מסורת של…
טקסי זיכרון מרגשים לציון יום השואה והגבורה התקיימו בבתי הספר במושבה גדרה זוכרת. היום בשעה…
עבודות חידוש ושיקום החלו ב'גן הבנים' בציר ויצמן בגדרה משקמים את הבנים. פרויקט שיקום וחידוש…