אירוע זיכרון לרז מזרחי ז”ל, שנרצחה בטבח השבעה באוקטובר, התקיים בבית הספר רימונים בו למדה
לזכור את רז. אירוע מרגש התקיים ביום שישי האחרון בחדר ‘תרקדי’, חדר הזיכרון לרז מזרחי, הדר פרינץ ודנה בן עובד, זכרן לברכה, שלוש תלמידות בית הספר.
האירוע התקיים לזכרה של רז מזרחי, קצינת מג”ב אשר רק יצאה לרקוד את החיים במסיבת הנובה בשבעה באוקטובר ומצאה את מותה באכזריות במיגונית.
לאירוע הגיעה אימה, נירית מזרחי ודור, אחיה של רז, תלמיד בית הספר ואחד מהתלמידים הפעילים במסגרת יוזמת ‘רואים את הטוב’.
“רואים את הטוב”
מחזיקת תיק החינוך, דורית בן בוחר, אשר השתתפה באירוע בבית הספר עדכנה:
אתמול השתתפתי בביקור מרגש במיוחד בבית החינוך רימונים, בעקבות פעילות ערכית ומשמעותית שהכינו תלמידי קבוצת אמירים לזכרה של רז מזרחי ז״ל.
האירוע התקיים בהשתתפות נירית, אמה של רז, בני משפחה וחברים, והיה טעון בעוצמות של זיכרון, אהבה ותקווה.
הפעילות נערכה ב”חדר תרקדי”, מרחב מיוחד שהוקם לזכרן של שלוש בוגרות רימונים: דנה, רז והדר, ומסמל את רוח החיים, החיבור וההמשכיות שהן הותירו אחריהן.
תלמידי קבוצת אמירים הובילו פרויקט חינוכי מעורר השראה בשם “רואים את הטוב”, המבוסס על 15 כללי הברזל שכתבה רז.
במסגרת הפרויקט, בכל חודש נבחר כלל אחד, וכל כיתה מתרגלת אותו הלכה למעשה בחיי היום יום הבית ספריים. הכיתות צוברות נקודות על התנהגויות של ערבות הדדית, רגישות והובלה חברתית, ומידי שבוע נבחרת הכיתה המצטיינת.
בין המסרים החשובים שרז הותירה: לעזור גם בלי שיבקשו, לא לתת לחבר ליפול, לדעת לומר את הדברים הקשים בלי לפגוע, ולהעדיף הליכה משותפת, כי יחד מגיעים רחוק יותר.
מרגש במיוחד היה לשמוע את דור, אחיה של רז, שהוא חלק מקבוצת התלמידים שפיתחה את הפעילות.
בסיום הפעילות הפריחו נירית ודור בלון של אהבה לרז.
יצאתי מהביקור בתחושת גאווה גדולה בצוות החינוכי ובתלמידים, שמצליחים להפוך כאב לעשייה, זיכרון לאחריות, ואובדן לכוח מחבר שמעצים קהילה שלמה. תודה גדולה למנהלת בית החינוך רתם גורן, על הובלת העשיה החינוכית ערכית.
רז, דנה והדר, רוחכן ממשיכה לרקוד כאן, בין הכיתות, במסדרונות ובלבבות. 💛

זוכרים את רז. נירית ודור מזרחי באירוע שהתקיים בחצר בית הספר, רגע לפני הפרחת הבלונים לזכרה

גדרה היום חדשות המושבה גדרה

