דף הבית > תיירות > ביקור מולדת
משפחת סברדלוב

ביקור מולדת

הנינה של אליהו סברדלוב הגיע לביקור בצריף שבו הכל החל

ביקור מולדת.

אחד ממוקדי התיירות המרכזיים בגדרה היה ועדיין צריף סברדלוב, הצריף שהיה חלק משורת הצריפים שעמדה ברחוב בתחילת המאה הקודמת, ברחוב היחיד של המושבה הצעירה, צריפה של משפחת סברדלוב.

השבוע הגיעה לבקר במקום אורלי רודס, הנינה של אליהו וחיה סברדלוב.

המוזיאון לתולדות גדרה והבילויים עדכן:

בין שלל המבקרים שהגיעו היום למוזיאון, הגיעה מלונדון הנינה של חיה ואליהו סברדלוב – אורלי רודס. אליהו סברדלוב היה מתשעת הביל”ויים שהקימו את גדרה וחיה אשתו הצטרפה אליו לאחר מספר שנים. אורלי היא הנכדה של חנה ויגאל סברדלוב, שהפכו למעשה את הצריף למוזיאון והדריכו בו אלפי ילדים ומבוגרים.

אורלי גדלה בגדרה וזוכרת את הצריף וסביבתו. היא זוכרת את שיח הבוגונביליה הסגול שהקיף את הצריף ועליו הייתה מתנדנדת.

ההתרגשות מהביקור היתה גדולה.

שמחנו לספר לאורלי שהצריף עומד לעבור שיפוץ שימור, ע”י המועצה לשימור אתרים ומועצת גדרה והיא הבטיחה להביא את אמה, אלה, בת ה-91 לאירוע הפתיחה שלאחר השיפוץ.

ביקור בצריף

138 שנים לאחר הקמתו, ביקור הסברדלובים בצריף סברדלוב

 

 

זכויות יוצרים
המספר האדום
100 אחוז דיוק

בדוק גם...

רמי לוי בדרך לגדרה

סופרמרקט מרשת רמי לוי צפוי להפתח בצמוד לביג גדרה האם שוק הקמעונאות בגדרה בדרך להגברת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שינוי גודל גופנים