ביוזמת מפלגת ‘מאוחדים בגדרה’ פורסמה עצומה הקוראת לשמור על אחדות גם בשיאה של מערכת הבחירות. על העצומה חתמו 6 מתוך 8 המפלגות המוצעות לציבור
מערכת הבחירות בשיאה ובמרחב הצביורי כבר נרשמו כמה מהלכים מצד חלק מהגורמים אשר ‘יורדים נמוך’, מהלכים הפוגעים באחדות החשובה ליישוב, חשובה תמיד, חשובה במיוחד בעת הזו.
קריאה לאחדות. השבוע התכנסו נציגי המפלגות בגדרה לשם חלוקת מיקומים לדוכנים בכניסה לקלפיות בצורה שווה. במהלך הערב קראה מירב גואטה המתמודדת ברשימת ‘מאוחדים בגדרה’ לכלל הפעילים והמתמודדים לעשות הכל כדי לשמור על האחדות בגדרה דווקא בעת הזאת של המלחמה. “התכנסנו פה מתוך רצון לדאוג לתושבים ולקדם את גדרה. במהלך ארבעת החודשים האחרונים קהילת גדרה התגייסה בחזית ובעורף אחד למען השני מתוך הבנה שהאחדות היא בסיס קיומנו, אנחנו חייבים לשמור עליה” אמרה גואטה.
נכון לכתיבת שורות אלה, על העצומה חתמו: ‘גדרתים’ בראשות סהר פינטו, מפלגת ‘בונים עתיד‘ בראשות יואל גמליאל, ‘למען גדרה‘ בראשות ציון ידעי, ‘רוח צעירה‘ בראשות אבי דנקו ומורן דהרי, ‘גשר‘ בראשות שלום אזרד ומפלגת ‘מאוחדים‘ בראשות איתי גרנק.
קוראים לכל הפעילים ולכל התושבים לנהוג בכבוד הדדי. עצומת ששת ראשי הרשימות
“בואו נדבר על עשייה, עזבו את הפייק וההסתה.”
ישראל חזות, ממפלגת מאוחדים:
“רק הבוקר קיבלנו תזכורת כואבת לכך שבעיני אויבנו כולנו ‘יהודים’. הם לא מבדילים בין חילוני לדתי ובין חבר מפלגה אחת לאחרת. דווקא עכשיו שמים את השיח המפלג בצד ושומרים על כבוד ואחדות”.
סהר פינטו, יו”ר גדרתים, אשר על קיר ביתו כבר נרשמה כתובת נאצה מוקדם יותר הבוקר:
אני קורא לכל המועמדים והמועמדות; בואו נדבר על העשייה, על הניסיון, על הנבחרת, על החזון! עזבו את הפייק, ההשמצות, וההסתה. אף אחד לא מרוויח מזה דבר.
ובעיקר עזבו את המשפחות שלנו בשקט, גם ככה הן משלמות מחיר על השליחות הציבורית שלנו.
בעוון שנאת חינם חרבה ירושלים, ובזכות אהבת חינם – תיבנה.
