דף הבית > תשתיות > רכבת מעבר לאופק

רכבת מעבר לאופק

תוקצב שלב נוסף בקידום פרויקט מסילת פלשת שורק שבמסגרתה צפויה לקום תחנת רכבת בגדרה

בעוד נגישות יישובים רבים במדינה שופרה ומשתפרת בשנים הקרובות בזכות הקמת תחנות רכבת בתוך או בפאתי היישובים, בגדרה הרכבת עדיין מעבר לאופק הנראה לעין.

תחנת רכבת בגדרה צפויה לקום בדרום היישוב על ציר כביש 7 כחלק מהקמתה של מסילה שטרם החלה בביצוע, מסילה האמורה לחבר את נמל אשדוד עם תוואי המסילה המזרחית בשורק, מסילת פלשת שורק.

בעוד ההקמה עדיין רחוקה, תהליכי התכנון ממשיכם להתקדם.

בימים האחרונים תקצב משרד האוצר סכום של 43 מיליוני שקלים לקידום שלב הזמינות של הפרויקט.

43 מיליוני שקלים

משרד התחבורה הציג את ההתקדמות כהישג ופרסם הודעה לתקשורת:

הישג נוסף למשרד התחבורה: משרד האוצר העביר תקציב של 43 מיליון שקלים לקידום שלב הזמינות של פרויקט מסילת פלשת-שורק – עוקף לוד. מדובר באחד ממיזמי התשתית המרכזיים של משרד התחבורה ורכבת ישראל, אשר מקודם כחלק מתוכנית רכבת ישראל 2040 – התוכנית הלאומית לחיבור מהיר של ארבעת המטרופולינים: חיפה, תל אביב, ירושלים ובאר שבע ופיתוח תשתיות מסילה נוספות לטובת נוסעים ושינוע מטענים.

התקציב שאושר יאפשר קידום תכנון מפורט, ביצוע תיאומים עם רשויות ותשתיות, ומיפוי הנדסי מקדים לקראת התחלת עבודות בשטח, מיד עם השלמת ההליך הסטטוטורי.

המסילה החדשה צפויה להיבנות במקביל ובסמוך למסילות המהירות לבאר שבע, שתאפשרנה קיצור משמעותי בזמן הנסיעה בין תל אביב לבאר שבע – עד לכ-38 דקות בלבד ולשפר את שירות הרכבות לנוסעים ולמטענים כאחד.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב:

“משרד התחבורה ממשיך לחבר את מדינת ישראל במסילות מהירות. התקציב שאושר במסילת פלשת-שורק הוא נדבך חשוב בתוכנית הלאומית שלנו תחבורה שמחברת בין ערים, מצמצמת פערים ומקדמת את הפריפריה. החיבוריות והקישוריות תחזק את המרחב הדרומי ותפחית את עומס המשאיות בכבישים”.

מנכ”ל משרד התחבורה, משה בן זקן:

“בהובלת השרה רגב ובשותפות עם רכבת ישראל, אנחנו מביאים את הפרויקטים מהתכנון אל השטח. מסילת פלשת-שורק היא חלק מהשדרה התחבורתית של ישראל 2040 חיבור בין מטרופולינים, בין נוסעים ובין תשתיות שמניעות את הכלכלה הלאומית קדימה”.

גדרה על המפה. תכנית תחנת הרכבת לבנינו ונכדינו
זכויות יוצרים
המספר האדום
100 אחוז דיוק

בדוק גם...

סיור כיתת אומנות

סיור בגלרייה

כיתת האומנות הגיעה לסיור בגלרייה הפעילה ביותר במושבה וקיבלה סקירה מהאמנית שולמית רנן סיור בגלרייה. …

תגובה אחת

  1. נקווה שנחיה עד אז. הכל דיבורים
    נראה לי שבני הנינים שלנו יהנו אולי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שינוי גודל גופנים