פלאפל קים

פלאפל קים

מנחם ותחיה הורוביץ מחדשות 12 הגיעו לפלאפל דמתי לערוך כתבה מרגשת על סיפורה של קים דמתי ז”ל

פלאפל קים. ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה התכבד גדעון דמתי, אביה של קים דמתי ז”ל, לקרוא את הקדיש בפני קהל האלפים שפקדו את הטקס ברחבת האנדרטה.

דמתי לא הותיר עין יבשה כאשר נחנק מדמעותיו במהלך הקדיש אך סיים את התפילה בקריאה בוטחת: “עם ישראל חי”.

ימים אחדים לאחר הטקס שודרה בערוץ 12 כתבתם של מנחם ותחיה הורוביץ, צמד העיתונאים הנודדים מקרית שמונה, אשר מקפיד להגיע לאורך ימות המלחמה לעשרות רבות של אזרחי המדינה שנפגעו במלחמה ולסייע ככל האפשר בעסקים הפרטיים של בני המילואמניקים ובני משפחות הנפגעים.

את הכתבה ערכו בפלאפל דמתי, המוסד הגדרתי הפועל במושבה כבר קרוב ל55 שנים ומופעל כעסק משפחתי כבר שלושה דורות באותו המקום המיתולוגי ברחוב ויצמן.

בכתבה שיתפו הוריה של קים, גדעון וג’ניפר דמתי, על שורשי העסק המשפחתי בתחילת שנות ה-70 עת הוריו של גדעון מזל ושאול דמתי הקימו את המקום ואת סיפור ההכרות שלהם באותו המקום.

קים ז”ל, עבדה גם היא בעסק המשפחתי כמו כל אחיה, כולל בבוקר שישי ששו לאחר העבודה הדרימה למסיבת הנובה, המסיבה שממנה לא חזרה.

את גופתה של קים זיהו רק בחלוף ארבעה ימים לאחר שהשלימו את זיהוי הגופות הרבות שנערמו במיגוניות באזור המסיבה. דמתי, אשר ניסתה למצוא מפלט מהרקטות במיגונית בכניסה לקיבוץ רעים נורתה במקום כאשר במקביל חברה, איתו ירדה למסיבה, עומר ונקרט, נחטף לרצועת עזה ושבוי בה עד היום.

גם כיום, דמותה של קים המחייכת נוכחת מאוד בפלאפל המשפחתי ותמונתה מתנוססת במקום לעיני כל הפוקדים את המקום.

“לא אתן לחמאס להרוג גם אותנו”

אחותה של קים, אמילי:

“אני מרגישה שכל פלאפל שאני מוציאה מכאן הוא לכבודה.

אני לא אתן לחמאס להרוג גם אותנו ולא את המשפחה שלי ואנחנו בראש מורם.

למכור פלאפל לא יכול להיות עצוב,

אנחנו מזינים אנשים עם החיוך שלנו וזה הסוד שלנו החיוך.”

“יש הרבה רגעים של לבד”

דניאל, אחיה של קים:

“רוב הזמן אנחנו כן משתדלים להיות חזקים

אבל יש הרבה רגעים של לבד שהם מאוד קשים, שתופסים אותך.”

יהי זכרה ברוך!

לכתבה המלאה (טיקטוק): ממש כאן.

פלאפל קים פלאפל קים

פלאפל קים. קים דמתי ז”ל במשמרת טיגון כדורי הפלאפל המשפחתיים (תמונות: מתוך כתבתם של מנחם ותחיה הורוביץ)

 

זכויות יוצרים
המספר האדום
100 אחוז דיוק

בדוק גם...

מיקרופון דרך החומוס

שירים מישראל השלישית

מופע של נתי יחיא ייערך בשבוע הבא בדרך החומוס שירים מישראל השלישית. דרך החומוס ממשיך …

2 תגובות

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    ה”יד ת.נ.צ.ב.ה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שינוי גודל גופנים