דף הבית > אפשר גם בגדרה > עזובה יקרה
בריכה עזובה

עזובה יקרה

עונת הרחצה החלה זה מכבר, בריכת גדרה לא צפויה להיפתח השנה. שלושה מיליון ש”ח יושקעו בשיקום נוסף של הבריכה לעונת הרחצה הבאה

עזובה ועצובה. עונת הרחצה החלה זה מכבר ובבריכות הציבוריות ביישובי הסביבה מפרסמות תמונות שובות עיניים לעידוד הרישום למנויים השונים ולפעילויות הרבות המתקיימות בחודשי הקיץ על מדשאות המועדונים השונים.

עזובה ועצובה

אבל בבריכת גדרה – עזובה עצובה.

הבריכה היישובית בעמק הנשר, הנמצאת בבעלותה של המועצה המקומית, נפתחה בעונה שעברה באיחור רב לחודש וחצי בלבד והשנה אין כל סימנים לפתיחתה למרות שהעונה כבר בעיצומה.

בביקור חטוף במקום ניכר שאין כל השקעת אחזקה במקום הנטוש בו הצמחייה מתפרעת והמתקנים מחלידים ועזובים, בדיוק כפי שהיה חודשים ספורים לפני פתיחת העונה הקודמת.

במקביל נבנה מול מרכז גוזלן מרכז מסחרי שבו תהיה בריכת שחייה מקורה, מתקן שגם הוא יהיה בבעלות המועצה המקומית אשר נראה שמתכוונת להתמודד בשוק התחרותי אל מול מכוני הכושר ומועדונים אחרים באזור.

במרכז למסחר וספורט, הנבנה בימים אלו והמכונה על ידי המועצה קאנטרי גדרה, לא מתוכנן שטח פתוח או בריכה חיצונית ולא יהיו בו משטחי דשא כמקובל במועדוני קאנטרי קלאב. את התכנית המלאה של המרכז למסחר וספורט חשפנו בכתבה ייעודית בנושא – לחצו כאן.

בריכת גדרה עזובה

ג’ונגל. בריכת גדרה הבוקר

בריכת כנות

מתי גם בגדרה? בריכת כנות, דקות נסיעה מגדרה

עזובה ויקרה

אל מול העזובה העצובה התכנסה השבוע מליאת המועצה ואישרה את הצעתו של ראש המועצה להשקיע 3,000,000 שקלים נוספים בשיקומה של הבריכה, שיקום הצפוי להתבצע לקראת העונה הבאה, עונה הרחצה האחרונה לפני הבחירות שייתקיימו באוקטובר הבא.

חור בדלי

על אישור התקציב לבריכה החליטו במליאה לצד אישור תקציב לשיקומו של מגרש הכדורגל היישובי שבו יושקעו כ2.5 מיליון שקלים להחלפת הדשא שנשתל בו לפני כ-4 שנים וחצי בדשא סינטטי.

נראה שתקציבה של גדרה, תקציב הארנונה של כולנו, מושקע שוב ושוב בתיקון ופיצוי על התנהלות מחפירה העולה לכולנו הרבה כסף ומביאה לשיפור באיכות השירות רק אחת ל-5 שנים.

האם להשקיע?

לא ברור האם ההחלטה שלא להשקיע את התקציב הדרוש לאחזקת הבריכה בשנת 2021 כדי לאפשר את פתיחתה בעונת 2022 נלקחה על מנת לצמצם את הגירעון התקציבי שבו הסתיימה שנת 2021 למרות היותה שנת קורונה בה אירועים עתירי תקציב מקומי נחסכו מההמועצה ולא הופקו לאור מגבלות הקורונה.

האם להפריט?

אל מול ההצלחה היחסית של רשת דרכא בניהול החינוך בגדרה מאז הופרט ניהול החינוך ביישוב מהמועצה עצמה לרשת מקצועית העושה זאת ביישובים רבים במדינה, עולה גם כאן השאלה האם נכון שהמועצה המקומית תנהל בעצמה, ביכולות הניהול המוגבלות הקיימים בה, את התשתיות הציבוריות ביישוב.

על פי מקרה הבוחן של הבריכה היישובית, מתקן פשוט לניהול יחסית לתשתיות נרחבות שיהיו כאן בגדרה בעידן 30,000 התושבים פלוס, נראה שנכון להעביר גם תשתיות אלו לניהול מקצועי.

סדרת אישורים ארוכה

לצד אישורי תקציבי השיקום למגרש ולבריכה אישרו במועצה סדרה ארוכה של תקציבים נוספים וגם את חלוקת התמיכות בעמותות הספורט, את מינויו בדיעבד של עוזר ראש המועצה ואת מינוי של חבר המועצה מורן דהרי למחזיק תיק הנוער. הדיון בדו”ח הממונה על תלונות הציבור שתוכנן גם הוא להתקיים באותה הישיבה נדחה בשל אילוצים אישיים של הממונה.

בריכת גדרה עזובה

30,000 איש לא צריכים בריכה ציבורית? בריכת גדרה הבוקר

 

 

זכויות יוצרים
המספר האדום
100 אחוז דיוק

בדוק גם...

מטח נוסף

מטח נוסף לאחר שבמטח הראשון 7 זירות נפילה ופצועים ספורים בגוש דן מלחמת איראן. מטח …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שינוי גודל גופנים