2 מיגוניות ראשונות מתוך 6 עליהן הוחלט בתחקיר מבצע ‘שומר החומות’ כבר הוצבו בגן יבנה. האם בקרוב גם בגדרה?
מתמגנת. במהלך מבצע שומר החומות נשמעה האזעקה לא פחות מ-48 פעמים בגן יבנה, יותר מפי 3 מאשר בגדרה. ככל הנראה זאת בשל הניסיון לטווח את בסיס חיל האויר צמוד ליישוב.
עם תום המבצע הגיעו במועצה המקומית לסיכום עם פיקוד העורף על הצבת 6 מיגוניות ציבוריות במוקדים שונים ביישוב כדי לשפר את מיגון התושבים.
מתמגנת. מיגון ראשון מוצב בצמוד לפארק רונה רמון בגן יבנה. (מתוך הפוסט של ראש מועצת גן יבנה)
מיגונים נוספים בתוך פחות מחודש
פחות מחודש לאחר מכן הוצבו השבוע כבר שתי המיגוניות הראשונות בצמוד לפארק רונה רמון ובמגרש הסמוך לבית הספר אילן רמון.
ראש המועצה דרור אהרון הבטיח בפוסט שפרסם בנושא כי ימשיך לקדם את המיגון לתושבי גן יבנה:
“נמשיך ללחוץ בכל הכוח בכדי לשפר את המיגון ביישובנו ככל שניתן לקראת הסבבים הבאים”
מקלט הוא קודם כל מקלט
מנגד, בגדרה לא תועדו נפילות של רקטות, זאת תודות לסוללת כיפת ברזל שכיסתה היטב את המושבה במהלך המבצע האחרון וביישוב נשמעו רק 14 אזעקות. במהלך המבצע נשמעו תלונות רבות של התושבים בדבר חוסר הנגישות למקלטים הציבוריים שכבר קיימים ביישוב.
לא מוכרת תכנית לעבות את המיגונים בשכונות הותיקות בהן לבתים אין ממ”ד במיגונים נוספים.
