דף הבית > פוליטיקה > מנהיגות נשית
מנהיגות נשית

מנהיגות נשית

דורית בן בוחר, מחזיקת תיק הנשים בגדרה, השלימה השתתפות בסדרת מפגשים בהובלת הרשות לקידום מעמד האישה

מנהיגות נשית. השבוע השלימה הרשות לקידום מעמד האישה סדרת מפגשים לקידום מנהיגות נשית בו התמקדו המנהיגות בתרגום ערך שוויון ההזדמנויות לתוכניות עבודה מעשיות בשטח.

בסדרת המפגשים השתתפה גם חברת המועצה דורית בן בוחר, מחזיקת תיק הנשים במועצה המקומית גדרה.

מפגש הסיכום התקיים לפני כשבוע בבית ראשונים בנס ציונה באירוחה של סגנית ומ”מ ראש העיר נס ציונה סמדר אהרוני בהשתתפות של כ-15 חברות מועצה ומובילות תיקי נשים מכל רחבי המדינה.

המפגשים הובלו בהנהלתן של מירב שטרן, מנכ”לית הרשות, ואושרה יוסף פלדמן, סגניתה.

בדיונים שקיימו התחדד כי שוויון אינו התעלמות מהשוני המגדרי, אלא התאמה מדויקת של כלים וצרכים המאפשרים לכל אדם להרגיש בטוח במרחב הציבורי. דגש מיוחד ניתן לעובדה ששילוב נשים במוקדי ההשפעה אינו רק עניין מגזרי, אלא תנאי הכרחי ליצירת מדיניות מוניציפאלית מאוזנת ומכילה לטובת הקהילה כולה.

“קו אדום”

דורית בן בוחר עדכנה לגבי הסמינר והבהירה באותה ההזדמנות לגבי פרשיית ההטרדה המינית במועצה המקומית גדרה:

השבוע השלמתי השתתפות בסמינר הכשרה למחזיקות תיק נשים ברשויות מקומיות.

הכשרה חשובה ומשמעותית, שחידדה את הצורך לדון בשוויון מגדרי וליצר סביבת חיים תואמת מגדרית בכל תחומי החיים (עבור כולם).

אבל לפני הכל – הבסיס הוא בראש ובראשונה – הוא בטחון ומוגנות!

אי אפשר להתעלם מהאירוע החמור במועצה.

לאחר שמספר תלונות הגיעו אלינו כנגד עובד בכיר על התנהגות פוגענית ומטרידה ולאחר בדיקה מקצועית שנערכה על ידי בודקת חיצונית, נקבע שההתנהגות הינה הטרדה!

אז בואו נעשה מעט סדר בעובדות-

אמנם קיימת אפשרות לפנות להליכים משמעתיים, רק שהליך כזה יארכו זמן רב.

המטרה שלנו היא לאפשר למתלוננות ולעובדות נוספות סביבת עבודה בטוחה, מבלי שתצטרכנה להקלע לסיטואציה עם העובד הבכיר.

לשם כך החלטנו לקיים דיון כנדרש במליאת המועצה ולקבל החלטה על פיטוריו או לחילופין השעייתו המיידית מתפקידו, וכל נסיון לטשטש זאת באמירות אחרות הינה בגדר פגיעה ישירה בבטחונן של העובדות.

יש לנו אפס סובלנות כלפי התנהגות פוגענית שכזו הגורמת לתחושות חוסר מוגנות. ההתנהגות עליה התלוננו העובדות אינה “רף נמוך” ואינה בתחום ה”אפור” כמו שחלק מהחברים באופוזיציה מנסים לצבוע את האירוע. אין מקום לשום הטרדה משום סוג.

אני קוראת לכל חברי וחברות  המועצה לשים בצד כל שיקול זר אחר, להתייצב לישיבה הקרובה ולאפשר את הדיון וההחלטה המתבקשת בעניין.

זכויות יוצרים
המספר האדום
100 אחוז דיוק

בדוק גם...

הפח הכתום

הפח החכם

גדרה מתקדמת לניהול חכם של מערך המיחזור: הושלמה התקנת צ’יפים בפחים הכתומים אשר יסייעו לתכנון …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שינוי גודל גופנים