לאחר שנתיים בהם בשל הגירעון לא ניתן היה לתקצב תמיכה בתנועות הנוער בגדרה, התקציב שאושר לשנה הקרובה כולל חידוש תמיכה בתנועות
מחדשים תמיכה. הגירעון העצום שהותירה המועצה הקודמת בקופת גדרה ממשיך להכביד על תושבי גדרה גם 9 חודשים לאחר שהבוחרים בגדרה תרגמו את הניהול הכושל להחלפת ההנהלה.
שנתיים גירעוניות – שנתיים ללא תמיכות בתנועות
מבירור הפרטים עולה כי תקציב תמיכות בתנועות הנוער על פי חוק ניתן למימוש רק כאשר הרשות המקומית התומכת מסיימת את שנת התקציב באופן מאוזן. זו הסיבה שבשנתיים האחרונות בהן סיימה המועצה את השנה בגירעון לא ניתן היה להפריש תקציב תמיכה לאף אחת מתנועת הנוער.
חידוש תמיכה צפוי ב 2025
השנה הקרובה, שנת התקציב 2025, מתכננת המועצה המקומית לחזור ולתקצב את תנועות הנוער בסך 200,000 ₪. התקציב לתנועות הנוער הוא חלק מתקציב 2025 שאושר ברוב קולות במליאת המועצה למרות התנגדותם של חברי המועצה גמליאל, רווח, לנקרי ואלפסי.
במקביל בסעיף ‘פעולות וארגוניות נוער’, תקציב שעמד ב 2023 על 120,000 ₪ בלבד, תגברה המועצה את התקצוב ובשנת 2025 תזרים לסעיף זה 200,000 ₪.
מחדשים את התמיכה. החלק מתקציב 2025 צפוי חידוש סעיף התמיכה בתנועות הנוער
המבנה שנשרף שופץ
גם במרכיבי התשתית המועצה מטפלת בתשתיות הקיימות של תנועות הנוער ומקדמת גיוס תקציבי להקמת תשתיות חדשות. כזכור לפני חודשים ספורים הושלם שיפוץ מבנה יביל של תנועת הצופים אשר נשרף בשל תאונת חשמל לפני כשנה, בתקצוב המועצה המקומית.
שופץ. המבנה שנשרף ושופץ
