דף הבית > עסקים > מגדרה ועד קדמא

מגדרה ועד קדמא

על תושב גדרה שהחליט לרענן לכם את מדף הטחינה בכל הסופרים באזור

טחינה קדמא עולה על המדפים. על רקע הטחינה החדשה שעולה בימים אלו על מדפי הסופרים וחנויות השונות בגדרה, שאלנו את אמיל ברשדסקי, תושב גדרה והיזם שמאחורי המותג, מה הסיפור של טחינא קדמא.

הסיפור מתחיל בחברות רבת שנים

כשהשתחררתי מהצבא בדרגת סגן אלוף, לאחר כמעט 30 שנות שירות בחיל האוויר כולל פיקוד על טייסת מנהלה, לא שיערתי לעצמי שיגיע יום ואחזיק בידיי מוצר שנושא את שמי ומכיל בתוכו כל כך הרבה בריאות.

לאורך כל שנות השירות, אמר לי חברי הטוב אילן אלמוג “יגיע יום ותשתחרר ונעשה משהו יחדיו…” אילן הוא חבר למעלה מ-30 שנה, יזם ואיש עסקים, בנה שכונות שלמות בסביבת גדרה ובכל הארץ. בשנים האחרונות היה על הקו מיאמי ישראל אולם לאחרונה החליט להשתקע ולהתמקד בארץ מתוך ציונות ואהבת אמת לארץ ישראל.

טחינה קדמא

הסיפור מתחיל בחברות רבת שנים ומסתיים במדפים מרובי טחינות

מוצר צריכה בסיסי (לכל ספורטאי האיירון-מן)

עם שחרורי התחלנו במפגשים עסקיים וריכוז לקוחות בנשא ייעוץ עיסקי  (התואר שלי וההתמחות) הקמנו יחדיו את חברת אלמוג&ברשדסקי יזמות והשקעות בע”מ. באחת הפגישות הגענו לצפון הרחוק – דלתון ומצאנו מפעל משפחתי שמייצר טחינה מזה למעלה מ-23 שנים. מאותו רגע ידענו שאנחנו הולכים על ייצור מותג חדש בשוק הטחינה, מותג שמשלב בתוכו ערכים תזונתיים רבים לצד טעם ייחודי לחיך הישראלי. השקענו בעיצוב, חשבנו רבות על השם, לאילן היה חשוב מאד שהשם יהיה ארץ ישראלי  מורשתי ומכאן נולד השם “קדמא”.

מי שמכיר אותי יודע שאת רוב זמני הפנוי אני משקיע בספורט הטריאתלון, לאחרונה אף עשיתי את תחרות האיש ברזל בטבריה – ironman כספורטאי אני יודע כמה חשובה התזונה והערכים התזונתיים.

אולי יעניין אותך גם:

“הקדמא שלנו”

הכשרות הינה מהמחמירות ביותר ( בד”צ העדה החרדית) ללא גלוטן וכמובן ללא שום חומר משמר וללא שום צבע מאכל. לא התפשרנו על איכות בחומרי הגלם והלכנו על הטופ שבטופ – שומשום חומרה אתיופי, השומשום האיכותי, המזין והיקר ביותר. כל הדברים האלה השקענו ב”קדמא” שלנו.

הדרך לא היתה קלה והקורונה, שכמעט והכפילה את עלויות חומרי הגלם, לא הקלה עלינו. כל התהליך הרישוי מול המדינה לקח חודשים רבים. אני זוכר שהיינו נוסעים לצפון הרחוק (דלתון ליד צפת) בימי הסגר עם אישורים מיוחדים לנסיעה בסגר בשביל להמשיך ולעבוד על ה”קדמא” שלנו.

טחינה קדמא

השקיעו גם בעיצוב. טחינה קדמא

“הפצה במו ידנו”

לאחר שנה וחצי של עבודה וקילומטרים רבים קיבלנו לידינו את ה”בייבי”. ממש כמו לידה. את ההפצה אנחנו עושים במו ידינו ללא כל עזרה משום גוף מסחרי. משתדלים לתת מענה לכל בית עסק ולהזמנות גם אם הם לא בקרבת האזור. חשוב לנו לתת פריסה רחבה ככל שניתן ולהיות לשירות כל קהל לקוחותינו בזמינות גבוהה. לעיתים נוצר מצב שהמפעל לא מצליח לעמוד בכל ההזמנות, טחינת השומשום נעשית אצלנו בשיטה המסורתית האיכותית והעתיקה בעזרת אבן ריחיים.

בכל פינה בגדרה

בגדרה ישנם כבר 5 חנויות שמחזיקות את “קדמא” והתגובות” הן בלתי רגילות. לפעמים אני באמת לא מאמין שהדבר המדהים הזה הוא פרי של חברות רבת שנים, אורחות חיים בריאים והוא שלי.

למעוניינים לטעום, טחינה קדמא זמינה בגדרה בחנויות: אנטריקוט, בצל ירוק, פיצוחי סביחה התבלין וטוב טעם.

טחינה קדמא

היזהרו מחיקויים. טחינה קדמא
(בשער: הטחינה והטוחן אמיל ברשדסקי)
זכויות יוצרים
המספר האדום
100 אחוז דיוק

בדוק גם...

יירוטים בשמי גדרה איום איראני

רסיסי יירוט בגדרה. אין נפגעים

רסיסי יירוט נפלו בגדרה והשמיעו קולות נפץ חזקים. אין נפגעים לילה של תקיפות נרחבות מאיראן …

5 תגובות

  1. קניתי טחינה קדמא , רשום על האריזה שהטחינה מיוצרת על ידי פלסטניאים בשומרון בכלל.
    ולא בדלתון כפי שרשום בכתבה

  2. המפעל שלנו נמצא במושב דלתון בצפון. ליד צפת.

  3. מה כל כך מיוחד בטחינה הזו?
    כמעט כל הטחינות דומות, יש כאלו שמוסיפים להן מלח להדגשת הטעמים, אבל בגדול הערך התזונתי של כולן כמעט זהה, וטעם זה עניין אישי.
    אם אתה רוצה להצליח אתה צריך למכור במחיר אטרקטיבי
    שיהייה בהצלחה

  4. בהצלחה. המפעל יושב בגדרה?

  5. יוג'ין בר

    לאמייל היקר
    בהצלחה רבה
    בברכה
    יוג’ין בר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שינוי גודל גופנים