משחק גביע של ליגת הכדורסל ליב”י ייערך בגדרה
ליגת ליבי. לאחר עשור של פעילות, ליגת ליב”י, ליגת הכדורסל של קהילת ביתא ישראל מגיעה לגדרה.
ליגת ליב”י (ליגת ביתא ישראל), בה משחקות קבוצות כדורסל המבוססות על שחקנים מקרב קהילת ביתא ישראל הענפה במדינה, כבר פעילה 10 שנים וכוללת קבוצות מיישובים רבים בכל רחבי הארץ.
השנה הליגה, המקבילה לליגת הקטרגל הותיקה ליגת א.י.פ.ל, מתרחבת ותשחק בה קבוצת ‘החברה הטובים גדרה’.
ליגה המקדישה עצמה לקידום הקהילה
הליגה מקדישה את עצמה ופעילותיה למען אותם אנשים שתרמו מעצמם לקידום הקהילה, ובעצם יוצרת אירועים שטרם נראו בספורט הישראלי.
המשחקים האחרונים בליגה התקיימו לזכרם של ג’ורג’ גוטלמן וברוך טגנ’ה, שני פעילים משמעותיים בעלי השפעה נרחבת על עליית יהודי אתיופיה לארץ והנצחת יהודי אתיופיה אשר נספו בסודן.
בגמר הליגה אחרון ניצחה קבוצת ‘ אחים קריית משה’ את הקבוצה מקריית מוצקין בקרב צמוד במיוחד.
אחריות קהילתית
שרת העלייה והקליטה תמנו-שטה אמרה סביב משחק הגמר:
“ליגת ליב”י היא ליגה מעולה שמשלבת ספורט, חינוך וקהילה. היא דוגמא טובה ללקיחת אחריות קהילתית, הובלה ומנהיגות בידיים שלנו גם בזירת הספורט. שמחתי להגיע למשחק הגמר ולכבד את מייסדי הליגה. מאחלת להם המשך פעילות פוריה ומוצלחת”.
הליגה מגיעה לרמון
ביום שישי 19/8 ייערך באולם הספורט של בית הספר רמון משחק גביע בליגה בין הקבוצה המקומית לבין ‘אריות קריית גת’.
לקראת המשחק צפויה סדרה ארוכה של ברכות המכובדים אשר יתארחו במשחק:
