מטה הבחירות של חברת הכנסת גילה גמליאל בפריימריז מפלגת הליכוד יוקם ברחוב הבילויים בגדרה
פריימריז בגדרה. גילה גמליאל, אחותו של ראש המועצה יואל גמליאל, מקימה את מטה הבחירות המקדימות (פריימריז) ברחוב הבילויים בגדרה.
בכנס בוחרים שהתקיים לפני מספר ימים בגדרה, בפני מספר עשרות תושבי המקום, דיברה חברת הכנסת בפני קהל הבוחרים לצד חברי הכנסת קרן ברק, ניר ברקת, דוד ביטן, השר לשעבר צחי הנגבי, השר לשעבר איוב קרא וחברת הכנסת לשעבר שולי מועלם שהצטרפה לשורות הליכוד.
במהלך הכנס הדגישה השרה לשעבר את החשיבות של הבחירות המקדימות למפלגה שבה בחירות מקדימות נותרה הדרך הדמוקרטית לקביעת הנבחרים בשונה מאופי המפלגות אחרות בהם לדבריה “אין נבחרים, רק ממונים.”
יוקר המחייה
גמליאל הדגישה, בהתאם לקו המסרים של קמפיין הליכוד, את עליית המחירים במשק הישראלי והתעלמה לחלוטין מהעובדה שהמחירים במדינה עלו בשיעור נמוך מאשר במרבית מדינות המערב. “אנחנו נדאג להורדת יוקר המחייה”.
גמליאל ניסתה לדרבן את הבוחרים והבהירה כי הבחירות תוכרענה על קולות בודדים.
המטה בגדרה אבל המועמדת בכל המדינה. תכנית הכנסים למהלך הפריימריז
“הצביעו ימינה, קיבלו רע”ם”
“לעודד את כולם לא להצביע למפלגות אחרות, רק לליכוד. הצביעו ימינה קיבלו רע”ם.”
“עלינו להציב רשימה, רשימה מייצגת מגוונת, יפה שתוכל לעמוד בפרץ בכל מערכת הבחירות הזו ותוכל להביא לכך שנוביא לעוד פתק ועוד פתק ונביא לניצחון הליכוד בראשות נתניהו.”
“חדל פגיעה באנשים רק בגלל שהם באים מהליכוד”
בין השורות אותתה גמליאל לפעילים המוטרדים מפיטוריהם של פעילים שונים אשר מצאו עצמם ללא משרה לאחר כניסתה של הממשלה המכהנת למשרדים השונים.
“אנחנו צריכים לעשות חשבון נפש. מה שהם עשו בשנה הזו, יש לנו הרבה מה ללמוד. חדל שלטון פקידים, חדל פגיעה באנשים טובים רק בגלל שהם באים מהליכוד.”
הפלנו את הממשלה בזכותי
“כשאני מסתכלת מה היה בשנה האחרונה. עצם זה שנלחמנו כאופוזיציה בגלוי ומאחורי הקלעים. היו לי הרבה זכויות בלהביא את חברי הכנסת הערבים להצבעות שבהם הפלנו את הממשלה ובכך הבאנו אל ההתרסקות של הקואליציה. חיבקנו את חברת הכנסת סילמן והובלנו לכך שהיא זו שתוביל את הפלת הממשלה והדרך הזו הובילה בסופו של דבר להפלת הממשלה הרעה הזו ואני שמחה שהיו לי כל כך הרבה זכויות בכך.”
האם יתפנה לעסוק בענייני גדרה? ראש המועצה ואחיה של המועמדת בפריימריז הליכוד גמליאל
ראש ממשלה אחד משניים
“בשינוי שיטת ממשל פשוטה אפשר היה להוביל לשיויים המדוברים. בשנה האחרונה עשיתי פעילות ענפה בהקשר הזה, גם עם המכון הישראלי לדמוקרטיה וגם עם מכון קהלת. השינוי, בין השאר חייב להיות שראש הממשלה יהיה אחד מראשי שתי המפלגות הגדולות, כי בסופו של יום חוסר במשילות פוגעת באזרחי מדינת ישראל.”
כחלק מדבריה הפנתה את הזרקור על הכשלים במערכת המשפט:
“אנחנו שומעים לפעמים מה קורה במערכת המשפט. אנחנו מעשה רפורמה באחריות ובמדיניות מתבקשת על מנת להוביל לכך שלא יהיו יותר 50000 מעצרי שווא במדינת ישראל בשנה. לאי יכולים לראות את ראש עיריית נתניה מוצאת את עצמה 5 ימים בנווה צרצה ובסוף נאדה, שום דבר. לא יכולים לראות נטישה בלתי נגמרת של שוטרים.”
“הם כבר טעמו את טעמו של ראש ממשלה מטעמם”
בסוף דבריה של השרה לשעבר חידדה את בקשותיה מקהל התומכים:
“אני רוצה מכם את התמיכה שלכם בי ובחברים שלי. בזמן המאוד קצוב, להביא את כולם בהמוניהם. בדרך כלל בגדרה אין בעיה. בפעם הזו אני מזהירה ומתריעה. בפעם הזו הרבה מאוד יבואו להצביע. כי כבר הם טעמו את של ראש ממשלה מטעמם שהם הורגלו לו ויורגלו לו במהלך השלושה חודשים הקרובים.
תנהל את הפריימריז מגדרה
למרות שכבר מזה שנים ארוכות גמליאל לא מתגוררת בגדרה, עדכנה השרה לשעבר שאת הפריימריז הקרובים תנהל מכאן.
“המטה שלי נמצא ברחוב הבילויים. אני קוראת למי שיכול לבוא להתנדב לנו במשימה הראשונית של הפריימריז ובהמשך בעזרת השם נעשה ונצליח להוביל את מדינת ישראל בראשות בנימים נתניהו ותנועת הליכוד.”
האם תשמור גמליאל על כוחה?
בבחירות האחרונות לכנסת התברגה גמליאל למקום השמיני ברשימת המועמדים לכנסת, מקום אחד אחרי ניר ברקת שיש לצידה בכנס הבחירות האמור בגדרה.
מאידך לא כל פעילי הליכוד בגדרה צפויים לתמוך בגמליאל. ברק שרעבי, פעיל ליכוד ותיק מגדרה, מי שהיה מועמד ליו”ר מרחב רחובות ב-הסתדרות העובדים עדכן באחרונה שהתמנה ליועץ פוליטי של גלית דיסטל, מי ששוריינה במקום העשירי ברשימת הליכוד האחרונה והתבלטה מאז בשיח התקשורתי בלשונה החדה.
האם תשמור גמליאל על מיקומה הבכיר בשורות הליכוד? האם יצליח הליכוד להביא ל-61 תומכי נתניהו בבחירות הקרובות? נמשיך לעקוב
