יו”ר חבר השופטים, השף איל שני, הכתיר את העגבניה של ‘זרעים גדרה’ כעגבניה הטובה בישראל
העגבניה המנצחת. זה כמעט עבר לכם מתחת לרדאר אבל השבוע התקיימה תחרות מהחשובות בעולם החקלאות הישראלי.
שני, אשר נבחר לצוות השיפוט גם בשל יכולתו המופלאה לתאר במילים את התחושות והטעמים, עשה זאת במסגרת תערוכת אגרומשוב בבנייני האומה בירושלים.
העגבניה הזוכה – זן מס’ 605271 שאפילו שם עדיין אין לו, זן שפותח בחברת זרעים גדרה סינג’נטה זכתה בבכורה לאחר שנקבע כי היא העסיסית, הנאה בצורתה והכי חשוב – הטעימה ביותר בתחרות.
בזכות “הפורפורציה שבין החמיצות לסוכרים”
בנימוקי חבר השופטים הרחיב שני כהרגלו בשבחי העגבניה:
הרי מה זה עגבניה
עגבניה היא נמצאת על הרעד שבין פרי לבין ירק. אפילו המטפחים קוראים לה ירק. נורא מוזר.
אני רוצה להגיד לכם משהו אחד. מה הטעם שבני האדם הכי אוהבים? חמוץ מתוק כי יש לזה סיבה היסטורית ששייכת לכל בן אדם על פני כדור הארץ. כי חלב האם הוא חמוץ מתוק.
מה שהדבר המדהים שהפורפורציה בשבין החמיצות לסוכרים שבעגבניה מאוד דומה לחלב האם – העגבניה היא המשך של חלב האם.
בזכות הפורפורציה. איל שני מרעיף מילים גבוהות על העגבניה
