ראש המועצה המקומית מסכם את שבוע החינוך הראשון של גדרה שנערך לאורך השבוע האחרון
שבוע החינוך הושלם.
לאורך כל השבוע האחרון נערך שבוע החינוך ביוזמתה והובלתה של מחזיקת תיק החינוך המקומי – סגנית ראש המעוצה דורית בן בוחר.
שבוע החינוך כלל שורה ארוכה של פעילויות, פתוחות לציבור הרחב וכאלה שמיועדות לצוותי החינוך בלבד, הביא לקדמת הבמה את העשייה החינוכית המתואמת בין כל הגורמים ביישוב והושלם בהצלחה למרות קשיים בלתי צפויים שהתגלו לאורכו.
בשיאו של שבוע החינוך נערך כנס חינוך יישובי בשיתוף פעולה מחמם לב בין כל השותפים לעשייה החינוכית במושבה, סגלי החינוך בגנים ובבתי הספר, המפקחות ממשרד החינוך, נציגי הנהגת ההורים, ארגוני התנדבות, תנועות נוער ואפילו נציגי מוזיאון גדרה שהצטרפו לעשייה החינוכית השנה.
השבוע התקיים כאשר ברקע חריקות צורמות ביותר ברמה הלאומית עת החליט משרד האוצר להטיל קיצוץ שכר בהיקף נרחב על כל העובדים במערכת החינוך ובשונה מהעובדים בסקטורים אחרים גם לא לפצות אותם בימי חופשה נוספים כפי שעשו בסקטורים אחרים. קיצוץ זה גרר גל של שביתות מאורגנות ולא מאורגנות אשר גרמו לשיבושים נרחבים במערכת החינוך הארצית והמקומית כאחד.
עשייה חינוכית 24/7. מחזיקת תיק החינוך בן בוחר פותחת את כנס החינוך היישובי הראשון
“חינוך מצוין לכולם”
עם סיומו של שבוע החינוך סיכום ראש המועצה בעדכון השבועי שלו לציבור את השבוע העמוס:
אמל”ק: חינוך מצוין בגדרה – לכולם!
פתחנו את שבוע החינוך בבשורה על הקמת בי”ס כוללני חדש שיתן מענה לתלמידים ותלמידות על הספקטרום האוטיסטי בפקוד בינוני וגבוה, וחתמנו את שבוע החינוך בטקס חלוקת תעודות הצטיינות מנכ”ל ל-87 בוגרים ובוגרות שלנו. בגדרה מצמיחים מצוינות!
בשבוע החינוך העלנו על נס את ההישגים של מערכת החינוך המצויינת שלנו והצדענו לצוותים החינוכיים במושבה. קיימנו הרצאות חינמיות להורים, סדנאות, סיורים, כנסים, ישיבות עבודה, והכל – למען התלמידות והתלמידים במושבה.
השבוע הכרזנו על פתיחתו של בית ספר חדש במושבה. בית הספר החדש, שיוקם בין בית ספר דרכא רות לספורטק יהיה הראשון מסוגו במושבה לתלמידים על הרצף האוטיסטי בתפקוד בינוני וגבוה.
ואילו הישגים נוספים ציינו השבוע? שנה וקצת אחרי שנכנסנו לתפקיד, ההישגים שלנו בתחום החינוך רבים וטובים:
✅ הקמנו את מנהלת השותפות בחינוך
✅ יזמנו פתיחת גן מונטסורי וגן יער
✅ החזרנו את המסעות לפולין
✅ השבנו את שיעורי השחייה
✅ השקנו אפליקציית נוער
✅ פותחים מגמת מנהיגות
✅ הכנסנו תוכניות ללימוד סייבר
✅ שילבנו לימודי אקדמיה בתיכון
✅ השקנו את פרויקט “מובילים בשכונה”
✅ הטמענו תכנית “אחריות לניקיון הסביבה”
✅ הכנסנו לגנים את תכנית החלל של קרן רמון
וזה לא הכל: בתחום הבינוי ותשתיות החינוך קיבלנו הרשאה להקמת חווה החקלאית-חינוכית, שיפצנו את בית הספר שלהבות חב”ד במהירות לאחר פגיעת הטיל האיראני, הקמנו חדר כושר מתקדם ומגרש כדורסל בדרכא רות, העברנו החלטה על קירוי הכניסה למוסדות החינוך, חיזקנו את מערך הביטחון במערכת החינוך כולל איוש קב”ט מוסדות חינוך, רכישת ניידת אבטחה ייעודית והטמעת מערכת טכנולוגית ייחודית בכל גני הילדים במושבה ועוד.
בנוסף, חיזקנו את החינוך הבלתי פורמאלי במושבה בשיתוף תנועות הנוער ומועצת הנוער, וקידום מיזמים משותפים כדוגמת צוותי הכושר קרבי “צוות אלוש”.
ומה צופן לנו העתיד? המשך השקעה בחינוך! נרחיב את קבוצות הרובוטיקה ביישוב, נפתח מרכז מצוינות, נקים ספריות בית ספריות ביסודיים בשיתוף עמותת ידיד לחינוך וכן נכניס את עולמות הנוירודפדגודיה למערכת החינוך כבר מגיל לידה ועד הבגרות. כמו כן, נשמר את הפעילות החינוכית תוך העצמת שיתופי הפעולה: נמשיך את מיזם הנואם הצעיר, נקיים גם את תחרות ציורים בנושא זהירות בדרכים, נמשיך ונתמוך במרכז הלמידה ברות ע”ש עידו ברוך ונממש את ההחלטה הערכית שהעברנו – לקרוא לגני הילדים במושבה על שם הנופלים באירועי ה-7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל.
זה היה שבוע לא פשוט. בין ציון ההישגים, ופעילות ההצדעה, אגף החינוך התמודד עם משבר ארצי שכלל השבתה של בתי הספר וגני הילדים. לצד התמיכה בצוותים החינוכיים למניעת פגיעה ושיפור תנאי העסקתם, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמו שהמאבק יתקיים על חשבון ההורים והתלמידים. לכן, במהלך השבוע, דאגנו למצוא פתרונות בכדי לאפשר שגרת לימודים ככל שניתן, שגרה שהילדים שלנו – שחוו קורונה ומלחמה – כל כך צריכים. אני קורא לכולם לקיים את ההסכמים, ולפעול לשיפור תנאי העסקתם של המורים והמורות – שליחי הציבור הכי חשובים שיש!
אני רוצה להודות לכל השותפים שלנו לעשייה, ובמיוחד לצוות החינוך – סגניתי דורית בן בוחר מחזיקת תיק החינוך, רן לבינסקי מנהל אגף החינוך, ברכי יעיש מנהלת מחלקת הגיל הרך, וכל העובדות המסורות של מערכת החינוך, שעובדות לילות כימים למען התושבות והתושבים הצעירים של המושבה. יישר כח!
שבת שלום,
סהר פינטו 💐

חינוך מצוין לכולם. תלמידי וצוות תיכון בגין מקבלים את תעודות ההצטיינות למסיימי בגרות מצטיינת במסגרת שבוע החינוך

מדברים חינוך. נציגי בית הספר היסודי הותיק במושבה, בית הספר פינס

גדרה היום חדשות המושבה גדרה

