המאבק לשימור ציביון המושבה נמשך. דיון רב משתתפים בועדה המחוזית לתכנון ובניה על תכנית בנייני המגורים במגרש היקב
הולילנד של גדרה. דיון רב משתתפים נערך השבוע בועדה המחוזית לתכנון ובניה שהתכנסה לדיון בתכנית הבניין של בנייני המגורים המתוכננים לקום על מגרש היקב ההיסטורי של גדרה.
ריבוי התנגדויות
הדיון התמקד בהתנגדויות השונות שהוגשו לתכנית.
המועצה המקומית באמצעות אדריכל המועצה, שי סקיטל, הציג מספר הסתייגויות תכנוניות לתכנית האמורה.
היועץ המשפטי של הועדה המקומית חלק על התכנית המתבססת על שטחים שבחלקם בבעלות פרטית וחלקם בבעלות המועצה המקומית באופן שלא ברור איך יאפשר מימוש תכנית מתואמת בין הצדדים.
עו”ד גידרון המייצג מספר תושבים השכנים למגרש המדובר הציג התנגדות התושבים הנפגעים ישירות ממימוש תכנית בניין שכזו בסמיכות לבתיהם, דווקא באזור הגבוה יותר ברחוב מה שצפוי להקצין את הפרשי הגובה בין הבניינים הגבוהים לבתים השכנים.
לא מוכנים לוותר על ציביון המושבה. תכנית הבניין של הבניינים במתחם היקב בשלבים קודמים
מתעקשים על ציביון המושבה
עו”ד סהר פינטו, יו”ר גדרתים, הציג את ההתנגדות שעליה חתמו למעלה מ 1500 תושבים המתמקדת בציביון המושבה וטען שהרחבת אישורי הבניה לקומות הנוספות עלול להביא את הפרויקט להיות ה”הולילנד של גדרה”.
על פי הטענות שהשמיע פינטו, היזמים מציגים טענה של חוסר כדאיות כלכלית ללא הרחבת המבנים אך זאת למרות שאך לפני שנים ספורות כבר נעשה שימוש באותו הטיעון להרחיב את התכנית לכדי תכנית 4 הקומות הקיימת ומאז מחירי הדירות עלו הרבה יותר מעלות הבנייה באופן שרק משפר את הרווחיות הצפויה מהפרויקט האמור.
פינטו המשיך והסביר לחברי הועדה כי ההחרגה במקרה הנקודתי שעלה לדיון עלול להוות תקדים שייושם במהרה גם במגרש מכבי הסמוך שגם בו עתידה להתממש תכנית מתאר שכיום מאושרת גם היא למבני 4 קומות בלבד.
באשר לחניות המצומדות לפרויקט דרש פינטו להרחיב את החניות להיקף של 2 חניות לכל דירה שתיבנה והסביר כי באזור בו צפויות להתאכלס גם משפחות מבוגרות שנסמכות על יותר מ-2 מכוניות למשפחה ביישוב שבו התחבורה הציבורית דלה ואין בו תחנת רכבת ואפילו שבילי אופניים אין נאלצות המשפחות להצטייד ברכבים פרטיים.
בסיכום דבריו הבהיר פינטו ביחס לתכנית השימור של היקב המט לנפול בימים אלו ש”לא לשימור הזה פיללנו”. לטענתו, הפיכת היקב לחנויות מסחר בהן יפתחו גלידריות ופיצריות אינה מכבדת את המורשת ההיסטורית של המקום.
לא מוותרים על היקב. לוצאטו, טרגר ופינטו משלבים ידיים להגנת המתחם ההיסטורי וציביון המושבה
“הולילנד בלב המושבה”
לאחר הדיון פרסמה תנועת הגדרתים עדכון לציבור ובו הבהירה:
השתתפנו אתמול בישיבה של הועדה המחוזית לתכנון ובניה שדנה בהתנגדות שהגשנו להרחבת פרויקט המגורים במתחם היקב.
סהר פינטו, יו”ר גדרתים, הציג בפני הועדה את הנימוקים להתנגדות להקמת שני מגדלים, התנגדות שהוגשה יחד עם תושבות גדרה עינב לוצאטו ואניטה טרגר שוודרון.
להתנגדות צורפה עצומה עליה חתמו למעלה מ 1500 תושבי גדרה.
פינטו הדגיש בפני חברי הועדה: “במושגי המושבה גדרה, מדובר על הקמת “הולילנד” בלב המושבה; הקמת שני בניינים שחורגים מאופי הבינוי באזור, פוגעים במרקם השכונתי, ומנוגדים לתכנית המתאר הכוללנית. מדובר על בניינים הממוקמים בלב המושבה, על הציר התיירותי של המושבה, באופן שפוגע קשה בצביונה של המושבה.”
הועדה היתה קשובה לטיעונים שהצגנו בפניה וצפויה לקבל החלטה בתוך שבועות מספר.
נמשיך לפעול למען שמירת ציביון המושבה בגדרה!
מתנגד לתכנית אבל מתנגד למה שהוא אמר
ראש המועצה עצמו הצטרף לדיון במהלך הדיון, חזר ותיקף את טיעוני אדריכל המועצה אך סתר את טענת פינטו לחוסר בתחבורה ציבורית ראויה ושבילי אופניים.
גמליאל ביקש מהועדה שהות למצות הליכים של הצרחת שטחים, הליכים בהם יוצעו ליזמים שטחי בנייה אלטרנטיביים במקום המגרש בלב המושבה שיהפוך למגרש ציבורי. בעבר ניסיונות מסוג זה כשלו בשל התנגדות תושבים הנפגעים משינוי הייעוד של קרקע פרטית לציבורית ולהיפך.
הועדה צפויה לפרסם החלטתה בדבר קבלת או דחיית ההתנגדויות בשבועות הקרובים.
נמשיך לעקוב ולעדכן.
דיון רב משתתפים. חלק מהשמתתפים בדיון המקוון שקיימה הועדה לתכנון ובניה

לאט לאט מאבדים את צביונה של גדרה. אני מצטרפת ל1500 החתימות נגד התוכנית.