דף הבית > קהילה > גם לא ברחוב האימהות
קהילה ללא בית

גם לא ברחוב האימהות

המועצה המקומית תיקפה את המלצת הועדה להקצאת קרקע ובחרה להעניק את זכויות הבניה במגרש הציבורי ברחוב ארבע אימהות לתנועת הנוער עזרא על פני הבקשה הממתינה שנים ארוכות של התנועה הרפורמית להקמת בית כנסת

קהילה ללא בית. שלושה בתי כנסת אורתודוכסיים, בנוסף ליותר מ-40 הקיימים כבר בגדרה מוקמים בימים אלו בשכונת גולדה מאיר לטובת שימוש התושבים בשכונה.

לצד בתי כנסת אלה ביקשה גם קהילת יוב”ל בגדרה, קהילה רפורמית, להקים בית תפילה ביישוב אחרי שבית המשפט אילץ את המועצה המקומית גדרה לאפשר לקהילה זו להגיש בקשה לקרקע בתחומה.

לחברי הקהילה נודע אחרי שהגישו את הבקשה לקרקע שסומנה כאפשרית מבחינת המועצה כי גם תנועת הנוער עזרא הגיש הבקשה על אותה הקרקע להקמת מבנה לשימוש התנועה.

מחפשים בית. פרסום של קהילת יוב”ל במהלך שנות הקורונה

והמגרש הולך ל…

בתום הליך ארוך שבו הוגשו התנגדויות רבות של תושבים כנגד שתי הבקשות, באופן שלא הפתיע רבים, סיכמה הועדה את המלצתה וקבעה כי השטח יוקצה לטובת תנועת הנוער עזרא. המלצות הועדה עלו לתיקוף מליאת המועצה בישיבתה האחרונה ותוקפו ברוב קולות.

הועדה הדגישה, באופן שלא סותר את פסיקת בית המשפט, כי קהילת יוב”ל רשאית כמובן להגיש בקשות נוספות לקרקעות שונות ציבוריות ברחבי היישוב.

למרות שבגדרה יש עדיין שפע של חלקות ציבוריות המספיקות לשימוש כלל הצרכים לא יופתעו בקהילת יוב”ל כי גם לקרקעות עתידיות אלו יוגשו הצעות נגדיות שיקלו על הועדה לפסול את בקשת הקהילה מטעמים דומים.

קרון של תנועת הנוער עזרא

עוברים מסניף נייד למבנה ראוי לתנועה. הסניף הנייד של תנועת הנוער עזרא בגדרה
זכויות יוצרים
המספר האדום
100 אחוז דיוק

בדוק גם...

עד האחרון

עד האחרון

עמידה ציבורית לצד החטופים הנותרים ובני משפחותיהם תתקיים בגדרה ביום חמישי עד אחרון החטופים. שלושה …

2 תגובות

  1. חדשות טובות! בגדרה יש ציבור מסורתי אורטודטקסי ולא איזה חבורה של חקיינים עלובים.

  2. 13 שנה הקהילה פועלת במרחב הציבורי עם קבלות שבת ברימונים (שממש סמוך לשטח שהתבקש) ותפילות יום כיפור ברמון, עם עשרות עליות לתורה שלצערנו התושבים נאלצים לצאת מחוץ לגדרה . מאז הקמתה הוקמו מעל ל 10 בתי כנסת חדשים. המהנדס לאחר שבית המשפט הורה לו , הציע את השטח הזה. ואז פתאום הוא אומר שהוא לא מתאים כי גולדה היא שכונה אורתודוכסית, כך נאמר במפורש בפרוטוקול. אז תושבי גולדה, דעו שאתם חיים בתוך שכונה אורתודוכסית שרוב אוכלוסייתה דתית- חרדית…(-: וחבל שהמועצה לא מבינה שהיא צריכה לתת מענה לכל התושבים בגדרה. וכל מה שהקהילה הזאת מבקשת זה קרקע קטנה (כבר מאז הקמתה) או אחד מהמבנים הנטושים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שינוי גודל גופנים