חדש חדש. המועצה האזורית ברנר ורשות הטבע והגנים השלימו את שיפוצו של גן לאומי מרר. טיול קסום במרחק הליכה מגדרה
נוף עוצר נשימה, שבילים מטופחים ואינסוף סברסים בגן הלאומי גבעות מרר הנמצא במרחק הליכה מגדרה.
רשות הטבע והגנים והמועצה האזורית ברנר השלימו את שיפוצו של גן לאומי גבעות מרר הצופה על גדרה מצפון. בפארק שבילי כורכר כבוש מסודרים העוברים בין מערות עתיקות וצמחיית הצבר השורשית הותיקה ממרגלות התל ועד לפסגתו, עליה ממוקמות בריכות מים של חברת מקורות.
חלק מהשבילים מובילים אל מערות כורכר מטופחות שעד לפיתוח הגן לא היו נגישות למטיילים במקום.
באחת מפינות הגן הוצב פסל של שומר על סוס הצופה אל גדרה, זכר לקרבות הרבים שחווה המקום בזמן היישוב היהודי בארץ ישראל טרום הקמת המדינה.
מרר על שם המערות. אחת ממערות הכוכר הרבות הפזורות במקום
מרחק דקות מגדרה. תצפית מגבעות מרר על המושבה
בהשקעה לא מבוטלת. גרם המדרגות המרכזי בגן הלאומי מרר המוביל ממגרש החנייה אל הגבעות
גבעות אסטרטגיות
גם המתעניינים בהיסטוריה של המקום ימצאו בגבעות הרבה עניין. הגבעות שיחוקו חלק מרכזי בפרקים משמעותיים בהיסטוריה המקומית של האזור.
ב-13 בנובמבר 1917, כחלק מקרבות במלחמת העולם הראשונה בארץ ישראל, התחולל ברכס הגבעות הקרב על גבעות מע’אר, קרב קשה בין כוחות הצבא הבריטי ובין הצבא העות’מאני. הכוחות הבריטים שהיו בדרכם לרמלה נתקלו בכוחות העות’מאניים שתפסו עמדות ברכס ובכפרים הסמוכים. בסיומו של הקרב השתלטו הבריטים על צומת הרכבות המרכזית לדרום ארץ ישראל, ובכך חרצו את גורל המערכה בדרום הארץ. הכוחות העות’מאניים שנסוגו, איבדו בקרב מאות חיילים וכאלף נפלו בשבי הבריטים.
לא קשה להבין מדוע המקום היה כה חשוב לכוחות שנלחמו על שליטה באזור. ספסלים אל מול הנוף וההיסטוריה בגבעות מרר
בשוליים הדרום מזרחיים של הרכס שכן כפר ערבי בשם אלמע’אר (המערות), ששמן של הגבעות המלאות במערות כורכר נגזר ממנו. במאי 1948, במהלך מלחמת העצמאות, הכפר נכבש על ידי צה”ל וננטש מתושביו. לאחר המלחמה הפך בסיס תל נוף בקרבתן לבסיס מרכזי לאימון חטיבת הצנחנים. משום כך נחנכה במקום ב-1960 אנדרטת הצנחנים. על גבעה סמוכה נמצאת אנדרטה נוספת לזכר חללי הצנחנים שנפלו בקרב במעבר המיתלה במבצע קדש.
כתום, בשל וקוצני במיוחד. אינספור סברסים על צמחיית הצבר הפראית פרוסים על הגבעה
אז איך מגיעים?
בכניסה לגן רחבת חנייה רחבת ידיים. הגישה אל הגן היא מכביש 40 מצפון, עוברים את אנדרטת הצנחנים ופונים ימינה לרחבת החנייה מספר עשרות מטרים דרומית לאנדרטה.
מומלץ במיוחד בשעות הבוקר המוקדמות או שעות אחר הצהריים המאוחרת.
שמרו על ניקיון המקום!
ותודה למועצה האזורית ולרשות הטבע והגנים המטפחות את המקום
