תחקיר מבצע ‘עם כלביא’ בגדרה: “הרשות תפקדה באופן טוב מאוד – אבל אסור לנו לשקוט על השמרים”
גדרה בידיים טובות.
השבוע נכנסה לתוקפה הפסקת האש, אשר הביאה לסיומו של מבצע ‘עם כלביא’. במהלך המבצע נורו אלפי טילים בליסטים לשטח ישראל, והכניסו את תושבי גדרה עשרות פעמים למרחבים המוגנים. הבוקר נערכה במכלול ההפעלה של המועצה המקומית גדרה תחקיר ראשוני לסיכום המבצע. בתחקיר אותו הובילו ראש המועצה המקומית גדרה, סהר פינטו וסגנית ראש המועצה, דורית בן בוחר השתתפו ראשי המכלולים, נציגי כוחות הביטחון, מפקד יקל”ר גדרה, מתנדבים ונציגים נוספים.
עם תחילת המבצע עברה המועצה המקומית גדרה באופן מיידי לתפקוד חירום. מהשעות הראשונות של המבצע פעלה המועצה לפתיחה מהירה של המקלטים הציבוריים והשמשה של מרחבים מוגנים ציבוריים נוספים. מעבר לפתיחת המקלטים הציבוריים, המועצה דאגה לשפץ ולשפר את חווית השהות במרחבים המוגנים. כך המועצה רכשה מזגנים, תיקנה חדרי שירותים, צבעה קירות, תיקנה רצפות, רכישת ערכות הפוגה ועוד. בנוסף, המועצה דאגה לשפר את המוכנות לחירום עם הערכות מצב שוטפות, פעמיים ביום עם בכירי ארגוני ההצלה ומשרדי הממשלה, עיבוי המוקד העירוני ועם תרגילים לצוותי המכלולים. מעבר לכך, המועצה פעלה להקל על התושבים לאור המצב: המועצה פתחה שמרטפיות לילדי עובדים חיוניים, השיקה את מיזם ספריה TOGO בה תושבי גדרה יכלו להמשיך לשאול ספרים בהתאם להנחיות וערכה פעילות הפוגה בהובלת מרכז אופק.
גדרה בידיים טובות. “קשר חריג במקצועיותו”
רונן, מפקד יקל”ר גדרה תחקר את תפקוד גדרה מהזווית של פיקוד העורף. רונן ציין לחיוב את הרצינות בה תפקדו המכלולים השונים בגדרה ואת הקשר המקצועי הטוב שהיה בין היקל”ר לרשות. “אני הרבה שנים בפיקוד העורף – הקשר ההדוק בין יקל”ר גדרה למועצה הוא חריג במקצועיתו”. היקל”ר דיבר גם על היצירתיות שהפגינו במכלולים השונים ועל החשיבה מחוץ לקופסה – דבר שהוביל אותנו לשיפור מתמיד.
בסיכום התחקיר השתתף גם יו”ר הנהגת ההורים הישובית, אביעד זיקרי, אשר הוסיף: “זה לא ברור מאליו שהוספתם אותי, נציג התושבים, להערכות המצב השוטפות שלכם. אני חייב לשים את זה על השולחן: הייתי מאוד רגוע שאתם פה. אהבתי את צורת ההתנהלות: מצד אחד דורשת אך מכבדת. תודה למתנדבים ולאנשי פיקוד העורף שליוו אותנו. אתמול, כשפתחנו את מערכת החינוך, לא קיבלתי אפילו טלפון אחד – דבר שממחיש את הניהול המעולה של האירוע. גדרה צריכה להיות רגועה שאתם פה”.
בסיכום התחקיר הודה ראש המועצה לעובדות ועובדי המועצה על עבודתם המסורה למען תושבי המושבה וציין לחיוב את התפקוד המופתי של התושבים וציותם להנחיות פיקוד העורף. כמו כן, ציין את עבודתם הברוכה של המתנדבות והמתנדבים אשר תרמו מזמנם למען תושבי המושבה. עם זאת, ראש המועצה ביקש להמשיך את התהליכים שהתחילו במבצע הזה ובאופן עקבי להמשיך לשפר את המוכנות לחירום של המושבה.
“זה הזמן להודות ולהצדיע לכוחות הביטחון”
סהר פינטו, ראש המועצה המקומית גדרה:
“מדינת ישראל עברה ימים לא פשוטים וזה הזמן להודות ולהצדיע לכוחות הביטחון. בגדרה מהרגע הראשון שינינו פאזה ופעלנו על פי סדר הפעולות אותו תרגלנו לאורך השנה. כל יום לאורך המבצע השתפרנו ולמדנו והיום גדרה נמצאת במקום הרבה יותר טוב ומוכן ממה שהיינו לפני המבצע. אנחנו נמשיך ונשלים את התהליכים אותם התחלנו לאורך המבצע: שיפוץ המקלטים והשמשתם, רכש חירום ועוד. אני מודה לעובדים ולמתנדבים על העבודה המסורה למען תושבי גדרה”.

גדרה היום חדשות המושבה גדרה

