דף הבית > קהילה > לא יודע איך לומר לך
מה רצה לומר גמליאל

לא יודע איך לומר לך

ראש המועצה העלה סרטון לציבור, ככל הנראה בנושא המחלוקות בין קהילות המושבה, אך הוריד אותו לפני שציבור הגולשים הספיק לצפות בו מה רצה לומר ראש המועצה?

ראש מועצת גדרה, גמליאל, העלה לפני מספר שעות סרטון לרשת הקישור זכה מיד לשיתופים רבים אך מעטים הצליחו לצפות בסרטון ולשמוע מה רצה ראש המועצה לומר.

על פי הכותרת שהוצמדה לסרטון ככל הנראה הנושא שעל הפרק הוא המחלוקות שבי הקהילות השונות של המושבה, נושא שבשבועות האחרונים נמצא מאוד גבוה על סדר היום הציבורי במושבה ופינה את מקומו במהלך השבועיים האחרונים רק לנושא הביטחוני שגבר עליו עת התפרסמו פרטי האירוע המחריד בגולדה.

קהילה מול קהילה (1)

לאורך שבועות המחלוקת המרכזית, מחלוקת המעסיקה רבים במושבה ובקבוצת ‘חיה ותן לחיות’ היא המחלוקת על אופיה של שכונת גולדה מאיר שבה גרים יחדיו דתיים וחילוניים החלוקים באשר לאישור פתיחת הסופרים בשבת.

המחלוקת עלתה לשיח לאחר שהמועצה המקומית לקחה את בעלי רשת סיטי מרקט לבית המשפט והביאה לפסק שפוטי לפיו ייסגרו הסניפים הפועלים בשבתות בשכונה החל מ 1/5, זאת על סמך מספר פניות של תושבי השכונה שהגיעו בדוא”ל אל המועצה המקומית בסמיכות זמנים גדולה זמן קצר לפני התנעת ההליך המשפטי.

על רקע מחלוקת בוערת זו נקבעה שיחה בין נציגי קבוצת ‘חיה ותן לחיות’ לבין ראש המועצה שתתקיים בעוד כ3 שבועות. 

קהילה מול קהילה (2)

המחלוקת השניה שגם היא מתמקדת בתושבי שכונת גולדה היא מחלוקת סביב ייצוג השכונה.

מרבית תושבי השכונה מיוצגים מזה זמן ארוך על ידי וועד שכונה אשר מטפל בצרכי התושבים, כולל בניסיונות אינטנסיביים לטפל בפערי הביטחון הרבה לפני האירוע המזעזע האחרון.

המחלוקת בנושא נוצרה כאשר המועצה המקומית גדרה יזמה הליך בחירות לוועד השכונה תוך שהיא מתעלמת לחלוטין מהוועד הקיים. ההליך שלא כלל שלב הצבעה כלל הסתיים במינויים של חמישה תושבים שהמועצה מכנה אותם וועד השכונה.

קהילה מול קהילה (3)

בימים האחרונים שבה לכותרות מחלוקת נוספת בין קהילותיה הדתיות של המושבה כאשר קהילת יוב”ל הרפורמית התייצבה לדיון בבית המשפט בו היא תובעת מהמועצה המקומית גדרה לעמוד במילתה בדיון משפטי קודם ולהקצות לה שטח ציבורי לבניית בית כנסת עבור הקהילה.

קהילת יוב”ל פעילה בגדרה כבר למעלה מעשור ונאבקת עבור הקצאת קרקע לבניית בית כנסת במושה שנים ארוכות.

סדר יום ציבורי

על רקע מחלוקות אלו ועל רקע הניסיון אולי להחזיר את השיח הציבורי לקהילתיות במושבה גדרה על פני השיח המתמקד בשבועות האחרונים בכשלונות הניהוליים התחום הביטחון הציבורי בגדרה, פרסם ראש המועצה סרטון בו הוא מדבר על רקע שלט שבו סיסמת גדרה ‘משפחה אחת גדולה’. אך, כאמור, הסרטון ירד בתוך שניות ללא כל הסבר מלווה ולא ידוע עד כה מה רצה לומר ראש המועצה או למה חזר בו והוריד את הסרטון מהרשת.

ברקע לדחיפות הניסיון לשנות את סדר היום עומדת העובדה כי שנת 2023 היא שנת בחירות לרשויות המקומיות בהן צפוי גמליאל, למרות המאורעות הקשים האחרונים, להציג את מועמדותו לראשות המועצה לקדנציה רביעית.

דוחה בשאט נפש את דברי ראש העיר. מפקד מחוז מרכז אבי ביטון וראש המועצה גמלאיל

הרשת זוכרת

זהו אינו המקרה הראשון בו מסיר ראש המועצה פרסומים רשמיים שלו מעל הרשת.

המקרה הקודם הזכור היטב הוא הפרסום שהוציא מיד לאחר מקרה האונס המזעזע בגדרה שבו הוא מטיח האשמות חזיתיות במשטרת ישראל כאשמה ב”הפקרת ראשי הערים”

אנו עדים למחיר אוזלת היד של משטרת ישראל אשר מפקירה פעם אחר פעם את ראשי הערים, תושבי מדינת ישראל ואזרחי ישראל.

אנו עומדים בחזית המלחמה בפשיעה ואין לנו שום מענה מהגוף האמון לאכיפת הסדר והחוק. לא יכול להיות מצב שתושבי מדינת ישראל, אזרחים תמימים, יופקרו להילחם בגופם ובנפשם בפורצים, גנבי רכבים, שוהים בלתי חוקיים ובעבריינים אלימים.

לצערי, תושבת גדרה שילמה מחיר כבד בגופה ובנפשה ואיתה קהילת גדרה כולה, אנו יוצאים למאבק ולא נעצור עד שמשטרת ישראל תשנה את תפיסת הפעלתה בערים בכל רחבי המדינה.

במשטרה לא נותרו אדישים לדברי ראשה מועצה והדפו אותם בתקיפות:

בהתייחס לדברי הבל וחסרי אחריות של ראש עירית גדרה, על רקע חשד לאירוע אונס חמור בעיר, אנו מביעים שאט נפש מהניסיון של נבחר ציבור לקושש כותרות והון פוליטי על גבה של קורבן עבירה.

תמוה ביותר שרק אתמול שיבח ראש העיר את שוטרי ומתנדבי התחנה, בערב מיוחד שערך לכבודם, ואילו הבוקר שיגר אל חלל האוויר התבטאות אומללה בגנותם, באופן שאינו ראוי לבעל תפקיד, במעמדו.

לא מתנצל

לאחר הדיפת המשטרה את הדבריו וההבנה בשלכת גמליאל כי הציבור אכן תופס אותם כ’דברי הבל’, הוריד ראש המועצה את דבריו מהרשת אך לא התנצל על דבריו.

ככל שיתבהרו שרצה ראש המועצה לומר בסרטון שהעלה נביא אותם כאן במלואם.

הקישור הקטוע – כאן

(בשער ראש המועצה מתוך הקישור הקטוע לסרטון שהועלה והורד)
זכויות יוצרים
המספר האדום
100 אחוז דיוק

בדוק גם...

רות סוף

רות, סוף.

בית הספר התיכון רות חגג השבוע את סיום מחזור ג’ וחילק תעודות בגרות לבוגרי מחזור …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שינוי גודל גופנים