עימות חריג בין חברת המועצה לנקרי לבין ראש המועצה על רקע דיווח שגוי שהופץ ברשתות החברתיות בגדרה על מיקום נפילת שבר יירוט שלא היה
עימות חריג תועד אתמול, בעיצומה של המלחמה, בישיבתה החודשית של המועצה המקומית גדרה.
בישיבה החודשית נרשם עימות חריג בין חברת המועצה טליה לנקרי לבין ראש המועצה סהר פינטו כאשר לנקרי מכנה את ראש המועצה במילים “אפס” ו”תת רמה”. מה גרם ללנקרי לצאת מכליה?
ישיבה בעת מלחמה
במהלך ישיבת המועצה ראש המועצה סקר את הפעילות הרבה שנעשית במסגרת מבצע שאגת הארי בגדרה, בדגש על המיגוניות, שדרוג המקלטים, התרגול ושיתוף הפעולה עם פיקוד העורף משטרה מד”א כב”א וכלל הכוחות. ראש המועצה ציין כי בבוקר הישיבה נערך תרגיל פתע רשותי ועוד בזמן הישיבה עצמה התקיים תרגיל של יחידת הסע”ר של גדרה.
ראש המועצה שיבח והודה לחברי הקואליציה שמאיישים משמרות, לילות כימים, במרכז ההפעלה, דבר שצוין ע”י פיקוד העורף לחיוב ושאינו קורה במרבית הרשויות.
מנגד חברת המועצה לנקרי, אשר לא לקחה חלק במאמץ היישובי במרכז ההפעלה, החלה להפריע את מהלך הדיון ולהעיר על תקציב החירום למימון הוצאות שאגת הארי שהובא לאישור.
פייק ניוז
בשלב זה ראש המועצה העיר לה כי היא שנהגה בחוסר אחריות כאשר הפיצה בקבוצת ווטסאפ מיקומי נפילות לכאורה – דבר שהוא גם אסור, גם יצר בהלה מיותרת בציבור וגם התברר כהודעות סרק שגויות מיסודן. ראש המועצה שיתף כי במהלך הערכות המצב שלאחר מכן גם משטרת ישראל וגם פיקוד העורף הביעו כעס גדול על כך שבעקבות הודעות הסרק שנשלחו על ידי חברת המועצה הוקפצו כוחות לחינם לבדיקת המיקומים האמורים, כל זאת תחת עדיין איום ירי טילים.
ראש המועצה הבהיר לחברת המועצה כי נהגה בחוסר אחריות כאשר העבירה הודעות סרק וגרמה לבהלה מיותרת, וכי מצופה מכל אזרח ובוודאי מחברת מועצה שאם יש לה מידע אמין שתעביר אותו באופן מסודר לגורמים המוסמכים ולא בהודעות ווטסאפ בקבוצות תושבים “כדי להראות כאילו היא יודעת משהו לפני כולם”.
בשלב זה לנקרי איבדה את העשתונות, החלה לצעוק כלפי ראש המועצה כי הוא “אפס” ו-“תת רמה”, ואף נעמדה נעה לכיוון ראש המועצה נעמדה מאחוריו וניסתה למשוך בכח את המיקרופון מהידיים של ראש המועצה.
לאחר שחברי המועצה החלו לבקר את לנקרי על התנהלותה, חזרה לנקרי למקומה ואף הצביעה בעד אישור תב”ר החירום אשר הובא להצבעה.
לצפייה בשידור החוזר של ישיבת המועצה אשר שודרה בשידור ישיר בעמוד הפייסבוק של המועצה – ממש כאן

אל תפיצו פייק. כרזת פקע”ר
בשער: מתוך שידור הישיבה באתר הפייסבוק של המועצה

גדרה היום חדשות המושבה גדרה


אחלה של ביטאון.