דף הבית > קהילה > DJ ברוך בבת המצווה לילדה הערביה
זוכרים את עידו

DJ ברוך בבת המצווה לילדה הערביה

סיפור מרגש נחשף בימים האחרונים על ההתנדבות של הלוחם עידו ברוך ז”ל כתקליטן בבת המצווה שערך ארגון ‘יד לאחים’ לילדה שגדלה כערביה עד גיל 10

התנדב לשמח. לפני כארגע שנים, הרבה לפני גיוסו של ברוך לשירות כלוחם בסיירת גולני, שירות בו מצא את מותו כאשר נפל בעת מילוי תפקידו בפיגוע שבי שומרון, התנדב ברוך כתקליטן באירוע מיוחד ביותר.

מסיבת בת מצווה שארגן ארגון ‘יד לאחים’ בגדרה בתחילת 2018 היתה ייחודית ביותר.

לא ידעה מילה אחת בעברית עד גיל 10

הנערה, י’, שהגיעה למצוות היתה נערה שעד גיל 10 לד ידעה מילה אחת בעברית כאשר גדלה יחד עם אמה שהיתה נשואה לערבי בכפר בצפון הארץ.

כשנתיים לפני בת המצווה העירה אותה אמה בשעת בוקר מוקדמת ולחשה באוזניה ובאוזני חמשת אחיה: “קומו! הזדרזו! יוצאים!”.

יחד עם חמשת אחיה הם נחפזו להימלט מהבית ברכב של ארגון ‘יד לאחים’ אשר סייע בידי האם להימלט מהכפר ולחזור לחיות כיהודיה. רק במהלך ההמלטות מהכפר בשרה להם האם: ‘דעו לכם שאנחנו יהודים. אני יהודייה ולכן גם אתם יהודים. זו הסיבה שבגללה אתם כל כך סובלים כל השנים מאבא ומכל החמולה בכפר’.

על פי התיאור של המקרה שהובא באתר ערוץ ‘, ששת הילדים התרגשו ולא התנגדו כלל לשינוי החד באורח החיים שלהם, זאת לאחר שעברו במשך שנים מסכת סבל והשפלות מתמשכת מצד הקהילה בכפרם. בכל השנים הללו לא פצתה אמם את פיה ולא סיפרה להם דבר כדי שלא לבלבל אותם עוד יותר ולהוסיף מבוכה על הצער הגדול שהוא מנת חלקם.

“עשו כל שביכלתם לשמח את הילדה”

ביד לאחים ציינו סביב בת המצווה את האירוע בהתרגשות גדולה:

”האירוע היה פרי התנדבותם של כל המי ומי, מדגם מייצג של עם ישראל שלא יכול היה להישאר אדיש לנוכח נסיבות כאלו. המועצה המקומית, בעלי עסקים ואנשים פרטיים עשו כל שביכולתם לשמח את הילדה ביום שבו מלאו לה מצוות וכמו הושלמה שיבתה ושיבת כל משפחתה לחיק העם היהודי”.

בין המתנדבים לשמח את הילדה ומשפחה בקהילתה החדשה היה עידו ברוך ז”ל אשר עסק כנער בתיכון בתקלוט בארועים ומסיבות שונות. לאחר ששמע על המקרה וראה את הקריאה להתנדבות בסיוע להפקת האירוע הציע עצמו בהתנדבות לשמח את הילדה ומשפחתה באירוע שנחגג בגדרה.

עידו ברוך מתקלט

התנדב לשמח. עידו ברוך ז”ל באירוע המדובר (מתוך שיתוף ברשתות החברתיות לפי סעיף 27א’)

רוח ההתנדבות

בתוך כך עלו חבריו הקרובים ומשפחתו השבוע לציין את ה-30 לנפילתו באירוע צנוע שהתקיים בבית העלמין גדרה.

רוח ההתנדבות של הבחור הצעיר דאז, שהפך ללוחם בסיירת, ממשיכה להיות המורשת המשמעותית ביותר שהותיר אחריו לחבריו וקהילת גדרה ובכלל.

יהי זכרו ברוך.

עידו ברוך ז"ל

רוח ההתנדבות שלו נותרה עימנו. עידו ברוך
זכויות יוצרים
המספר האדום
100 אחוז דיוק

בדוק גם...

סולידריות עם הצפון

הפגנת סולידריות עם תושבי הצפון הממשיכים לחיות תחת מצב מלחמתי תתקיים הערב בגדרה למרות ההכרשה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שינוי גודל גופנים