עד מתי רחוב הרצל, הציר המרכזי העובר דרך גדרה, יראה כך?
אולי כבר התרגלתם אבל פניה של המושבה, הציר הראשי שכל מי שעובר בסביבה מכיר, לא חייב להיות מוזנח כפי שהרגילו אותנו לראות אותו בשנים האחרונות.
מרבית תושבי גדרה לא מכירים את הכיכר המטופחת בשכונת נחלים או את הריבוד כביש שבוצע ברחוב פנימי כזה או אחר במושבה, אבל כל תושבי גדרה מכירים את רחוב הרצל, הציר המרכזי שדרכו מגיעים ויוצאים אל גדרה כל תושבי המושבה ודרכו עובר כל מי שנוסע בציר 40 גם מבלי להיכנס לתוך גדרה.

קירות הבטון במרכז רחוב הרצל. שליכט צבעוני??

בפעם הבאה שתעברו בהרצל פתאום תשימו לב לגרפיטי. רחוב הרצל גדרה, השבוע
פרצופה של המושבה
למרות שציר הרצל הוא למעשה פניה של המושבה, מצבו האחזקתי מבחינת תשתית וגינון, נמצא במצב מוזנח לאורך שנים ללא כל אופק המבטיח תיקון המצב לרמה מינימלית מתבקשת.
הרחוב, אשר מחבר בין הכניסה הדרומית לצפונית ליישוב, בהם הוצבו בשנת הבחירות האחרונות, מבנים אסטתיים המקבלים את פני הבאים בשערי המושבה, מוזנח באופן מתמשך שכבר גרם לקהות חושים בקרב מרבית תושבי גדרה שלא שמים לב לבטון החשוף, העדר הצמחייה, בתי העסק החורגים אל המרחב הציבורי והלכלוך המתגלגל באיי התנועה.

מאות אלפי ש”ח בשנה תקציב פרחים עונתיים ובכל העונות אי התנועה הראשי ביותר ביישוב נראה כך.

הזנחה מתמשכת. אי תנועה בציר המרכזי במושבה
התרגלנו?
בזמן שיישובים הדומים לגדרה בהיקף התושבים, ברקע ובאתגרי הניהול מתקדמים ועוברים מתיחת פנים, הציר המרכזי של גדרה נותר לאורך שנים מוזנח.
בפעם הבאה שאתם עוברים בציר הרצל, את תתרגלו, אם תרצו גם מקבלי ההחלטות ירצו ואם הם ירצו – אין זו אגדה.

התמונה המקבלת את פניו של כל מי שעובר דרך גדרה באוטובוס. התחנה המרכזית גדרה

רחוב ללא גנן. ציר הרצל השבוע
(כל התמונות בכתבה צולמו בגדרה במהלך מאי 2021)

גדרה היום חדשות המושבה גדרה

