הצעת חוק חדשה של חבר הכנסת אליהו רביבו – סוף לדמוקרטיה הייצוגית

12 המנדטים. חבר הכנסת הגדרתי אליהו רביבו לא עוצר.

מוקדם יותר השבוע משך הצעת חוק אשר חתרה לבטל את מינויים של שופטים לועדות הבחירות האזוריות כדי להכפיף את הוועדות למרות הממשלה מה שהיה מרחיב את השפעת הממשלה על תוצאות הבחירות המקומיות ופוגע דה פקטו בדמוקרטיות של הליך הבחירות המקומיות.

רביבו משך את הצעתו רק לאחר שראש הממשלה בעצמו ביקש ממנו למשוך את ההצעה אחרי שהבין את השלכותיה מרחיקות הלכת.

משיכת ההצעה לא הרפתה את ידיו של חבר הכנסת הנמרץ אשר הגיש היום הצעה נוספת מרחיקת לכת לא פחות אשר מערערת את יסודות הדמוקרטיה הייצוגית של ישראל.

12 מנדטים בונוס למפלגות הנכנסות לקואליציה

על פי ההצעה יישבר האיזון בין היקף הבוחרים היחסי בכל מפלגה לבין מספר הנבחרים המייצגים את הציבור בכנסת כאשר המפלגות המנצחות והמתאגדות לכדי קואליציה יקבלו 12 מנדטים נוספים לחלוקה בינהן על פי גודלם היחסי בקואליציה.

הצעה זו מבטיחה הכרעה ברורה בין אוקליציה לאופוזיציה ולא תפאשר יותר קואליציית 61 או 60 וקצת אך מנגד שומטת לחלוטין את עיקרון הייצוג שעל בסיסו נבנית כל דמוקרטיה ייצוגית.

עוד תבטיח ההצעה מוטיבציה מוגברת למפלגות להיכנס לקואליציה כאשר מתוך המפלגות עצמן צפוי לחץ של חברי רשימה שנותרו מחוץ לכנסת לחתום הסכמים קואליציונים שיבטיחו להם מקום בכנסת בנוהל הבונוס החדשני.

לא מוכרת מדינה אחרת בה קיים חוק דומה.

מי אמר ש 120 זה מספיק. ההצעה של רביבו להרחיב את המשכן ב 12 חברים נוספים לכל קואליציה

האם יש סיכוי למימוש ההצעה?

בשלב זה לא נראה שלהצעת החוק האמורה יש סיכוי לקידום משמעותי לכדי הכנסה בקרוב לספר החוקים. עם זאת, לפני מספר שנים חוסר סיכוי דומה יוחס להצעות של חבר כנסת יריב לוין בנוגע לשנוי הרכב הועדה לבחירת שופטים ולהצעות חוזרות ונשנות לפסקת התגברות על פסיקות בית המשפט העליון.

מאהל המחאה נמשך

בתוך כך ממשיכים פעילי מחאה מקרב מחאות המילואימניקים, יחידה 669 ומוחים מקרב תושבי גדרה לאייש את מאהל המחאה שהוצב מול ביתו הפרטי של חבר הכנסת רביבו בשכונת רשפים בגדרה.

המוחים במאהל קוראים לרביבו לצאת אליהם לשיח עם ה’הפיכה המשטרית’ לה הוא שותף ומציעים לו מהקפה שכבר הכינו. “תביא עוגה”.

“הכנו קפה, תביא עוגה”. מאהל המחאה מול ביתו של חבר הכנסת

 

גדרה היום

View Comments

Recent Posts

פרלמנט הגברים יוצא לדרך

כינוס ראשון של פרלמנט הגברים ייערך בתחילת השבוע בלוצ'ה, גן בילו פרלמנט הגברים של גדרה…

7 שעות ago

סולידריות עם הצפון

הפגנת סולידריות עם תושבי הצפון הממשיכים לחיות תחת מצב מלחמתי תתקיים הערב בגדרה למרות ההכרשה…

13 שעות ago

פר”ח לכולם

תוכנית פר"ח מגייסת רכזים ורכזות לאזור גדרה והסביבה תכנית פר"ח, 'פרויקט חונכות' של סטודנטים לסיוע…

יום 1 ago

רוקדים עם אבישג

אבישג סמברג, הספורטאית האולימפית הגדרתית, עולה לרחבה חדשה אבישג סמברג מצטרפת לרוקדים עם כוכבים. ריקודיה…

יום 1 ago

שריפה בבית פרטי בגדרה

שריפה תפסה ביחידת דיור ברחוב שמעון בגדרה בשעות הצהריים היום דווח על שריפה שהחלה מחוץ…

יום 1 ago

לבמה גדרה

חנות כלי מוזיקה חדשה צפויה להיפתח רשמית בשבוע הבא ברחוב הבילויים לבמה גדרה. ראש המועצה…

2 ימים ago