קהילה

100 שנים של חיוך

המועצה המקומית גדרה חגגה יום הולדת 100 ליהודית הולצר

מה מברכים צעירה בת 100? ראש המועצה המקומית גדרה, סהר פינטו, הגיע לבקר אמש את יהודית הולצר שחגגה יום הולדת 100 עגול בבית בכפר גדרה. באירוע המרגש סיפרה יהודית לאורחים את סיפור חיה המרגש.

יהודית נולדה בשנת 1925, בעיר אוגוסטוב שבפולין. “היינו משפחה אמידה וימי ילדותי עברו עליי בנעימים”. ב21 ביוני 1941 הגיעה אל משפחתה מלחמת העולם השנייה. “ברחתי ליער. המשפחה שנשארה בעיר נספתה כולה”. במהלך המלחמה ברחה יהודית דרך היערות למרכז רוסיה, לאזור קפוא של כמעט 40 מעלות מתחת לאפס, ומשם לאזור מעט חמים יותר, לסמרקנד, שם בילתה את חמש השנים הבאות. “עבדתי שם בספריה ולמדתי הנהלת חשבונות”. את בעלה פגשה בזמן המנוסה, גם הוא היה פליט מפולין. בעלה היה אחיה של לנה קיכלר – מצילת היהודים המפורסמת.

אחרי המלחמה הגיע לפולין, ומשם המשיכו עם עלייה ב’ לאוסטריה ולאיטליה. “שם התחתנו והמשכו דרך האלפים בדרך מסוכנת ביותר לצרפת אל לנה והילדים. במשך כשנתיים שהינו במחציתם”. בשנת 1949 עלתה יהודית ומשפחתה לארץ, והשתקעו בראשון לציון. בשנת 1969 נפטר בעלה והיא המשיכה להתגורר בראשל”צ עוד 13 שנה. בארץ עבדה יהודית כגננת וכמנהלת חשבונות. לאורך השנים התנדבה בקופת חולים ובביטוח הלאומי. בשנת 2009 הגיע לבית בכפר בגדרה, ומאז יהודית הינה תושבת המושבה. ליהודית, 2 ילדים, 3 נכדים, ו-9 נינים.

אשה מעוררת השראה

סהר פינטו, ראש המועצה המקומית גדרה:

“אנחנו מתרגשים לחגוג כאן היום 100 אביבים ליהודית, אישה מעוררת השראה. סיפור חייה של יהודית שזור בסיפור חיו של העם היהודי: המלחמה באירופה, קשיי העלייה לארץ והקמת המדינה. בני הדור שלנו חב רבות לבני הדור של יהודית שנלחמו והקימו מדינה במו ידיהם. אני אבקש לאחל ליהודית, בשם המועצה וקהילת גדרה הרבה בריאות, אושר וזמן עם הנכדים והנינים”.

לא בכל יום חוגגים 100 שנים. יהודית הולצר עם ראש המועצה סהר פינטו
גדרה היום

Recent Posts

רות, סוף.

בית הספר התיכון רות חגג השבוע את סיום מחזור ג' וחילק תעודות בגרות לבוגרי מחזור…

2 שעות ago

ללא פילטרים

הרצאה של סנ"צ בדימוס שמוליק רוזנטל נערכה בפני תלמידי תיכון דרכא בגין ללא פילטרים. שמוליק…

2 שעות ago

חברת המועצה הבינלאומית

חברת המועצה מלי לוי השלימה את תפקידה כ Assistant membership rotary coordinator   במזרח אירופה חברת…

4 שעות ago

טיפול בעצים מתים בחורשה הותיקה

המועצה המקומית הסירה עצים מתים וחולים מהחורשה הותיקה במרכז המושבה מסכנת קריסה, עצים חדשים ינטעו…

9 שעות ago

עזבו את הקן

שכבת י"ב סיימה את העונה במכבי הבילויים גדרה עם משחק סיכום וטקס פרידה מרגש עשבו…

24 שעות ago

בהנהלה חדשה

פיצה פרגו מתחדשת. ערב חניכת הסניף שנפתח תחת הנהלה חדשה נערך במעמד ראש המועצה המקומית…

יום 1 ago