שרית נזר, אחייניתו של אברהם מונדר ז”ל, אשר נרצח בשבי החמאס, הגיעה השבוע לדבר בפני המפגינים בצומת הכניסה לגדרה והקריאה את ההספד של קרן מונדר לאביה.
לאחר המפגש המרגש עם תושבי גדרה המתמידים בקריאה לעסקת חטופים, הדרך היחידה לשיטתם שתבטיח החזרה של חטופים בחיים, כתבה למפגינים:
“תודה שהייתם איתנו בצומת ושאפשרתם לנו להשמיע קול.
אברהם מונדר הגיע ליישב את קיבוץ ניר-עוז כחלק מקבוצה, גרעין נח”ל, ביחד עם חברים כחיים פרי, יורם מצגר, עמירם קופר ואחרים מתוך תחושת שליחות ומחוייבות למדינה. שם הם שילבו בין עבודת האדמה והגנת הגבול בערכי השומר הצעיר וערכי האומה. ביחד הם לחמו במלחמות ישראל. ביחד הם עמדו באין ספור “סבבים” במלחמה הבלתי נגמרת מול הטרור בעזה.
במשך כל חייהם הם העמידו את עצמם בפני קשיים וסכנות. אבל בכל אלה, באשר הלכו, ליוותה אותם הידיעה שמאחוריהם עומדת מדינת ישראל.
אובדן הידיעה שמדינת ישראל עומדת מאחורי בניה הנאמנים באשר הם הופך את קורבנם לצורב ובלתי נסבל. זהו הערך שאבד לנו בשנים האחרונות וביתר שאת מאז ההפיכה המשטרית וה-7 באוקטובר. זהו הערך שעליו כולנו נלחמים.
בקריאה לחזרתם של כל החטופים. החיים לשיקום והנרצחים לקבורה.
שרית וגיל נזר”
מהאחרונות שנפגשו עם מונדר
אחת האחרונות שפגשה את מונדר בחיים היא מרגלית מוזס, קפטן מרגלית, אשר סיפרה את סיפורה המטלטל בשבי לפודקאבט ‘בשבי’

קוראים לעסקת השבת חטופים. בצומת גדרה

גדרה היום חדשות המושבה גדרה

