דף הבית > פוליטיקה > שיטת דג הזהב

שיטת דג הזהב

בשבוע האחרון התבשרנו על שורה של בשורות בתחום התשתיות ומבני הציבור בגדרה. איך זה קורה דווקא בשנת גירעון עמוק? ‘גדרה היום’ מפצח את השיטה. עובדות בלבד. כתבה ראשונה בסדרה

בישיבת המועצה האחרונה אושרו לכאורה רשימה ארוכה של מבני ציבור שאם יקומו יהוו בשורה משמעותית לציבור התושבים. קאנטרי קלאב במרכז היישוב, אולם מופעים, בית ספר נוסף, גן שעשועים לשכונת שפירא, הפקה ברמה לאומית לחניכת ה’ספורטק’. רשימה מעולה ומבשרת על קפיצת מדרגה לכאורה של היישוב.

הכלל הראשון בשיטה: ‘טשטש החלטות לא פופולאריות בעזרת החלטות פופולאריות בהרבה’

אבל האם משהו מההבטחות המשמחות הללו עתיד להתקיים? אם לבחון זאת על בסיס הזיכרון הציבורי המצטבר לאורך שנות כהונתו המתמשכת של ראש המועצה, כנראה שרובן לא יתממשו ובוודאי לא יתממשו בזמן המובטח. סיעות האופוזיציה טוענות שההבטחות הן הבטחות סרק וכי המועצה מתבססת על הזיכרון הקצר של הציבור, התבססות שהוכיחה עצמה לטענתן בבחירות האחרונות. התייחסות לציבור התושבים כציבור קצר זיכרון – שיטת ‘דג הזהב’.

רשימת הפרויקטים שאושרו בישיבה האחרונה, עצם הקיבוץ שלהם יחד והפרסום החלקי של ההחלטות על ידי המועצה חושף את המרכיב הראשון בשיטת ‘דג הזהב’ – ‘טשטש החלטות לא פופולאריות על ידי הצמדה להחלטות לכאורה פופולאריות בהרבה’.

מה מתחבא מאחורי הכסף לתכנון קאנטרי והכסף לתכנון בית תרבות

משתמשי הבריכה בגדרה ומנויי מועדוני הקאנטרי קלאב בסביבה, בניהם גם מראשי הנהלת המושבה, בוודאי שמחו לשמוע בפרסום של המועצה מיום שישי האחרון ש”אתמול בערב, אישרו חברי המועצה את תקציב הקמת הקאנטרי של גדרה”. הפרסום לא הזכיר במאומה את העובדה שקאנטרי קלאב לגדרה כבר אושר לפני 3 שנים במיקום אחר ודבר לא קרה, לא טרח לציין שמה שאושר בישיבה הוא תקציב לתכנון בגובה 700,000 ₪ בלבד. להקמת קאנטרי קלאב לא מצליחים במועצה להביא כסף או לעניין במיזם משקיע חיצוני, אבל לשים כסף ‘קטן’ על תכנון ולתת תחושה שאוטוטו נוכל לקפוץ למים בהחלט אפשר.

האם נוכל בקרוב לקפוץ למי הבריכה? קאנטרי קלאב מחוץ למושבה

עוד פרסמה המועצה שהוחלט גם על תקצוב תכנון לבית תרבות בגדרה. בשורה משמחת לא פחות. בוודאי לאחר כל אירועי יוני-יולי בהם כל ההורים לילדי בתי הספר התרוצצו מאולם לאולם באזור לכלל חגיגות סיום בתי הספר והחוגים השונים. בפרסום אין כל אזכור לכך שהערכת העלות לבית התרבות היא 60 מיליון ₪ שהמועצה לא מצליחה לגייס לפרויקט אבל תקציב לתכנון כדי לייצר עוד הדמיה מפוארת יש גם יש.

הפרסום הרשמי של המועצה על החלטות המליאה. החלטות פופולאריות בלבד

מה שלא אוזכר כלל בפרסום של המועצה היא ההחלטה המשמעותית וכבדת התקציב ביותר שהועברה באותו הדיון. המועצה החליטה לתקצב בסכום 2.9 מיליון ₪, סכום הדומה בהיקפו לעלייה הצפויה של הכנסות המועצה מהעלאת הארנונה החריגה, את שיפוץ בניין המועצה על מנת להשמיש את הקומה השלישית הנטושה. בקומה שתשופץ יבנו, בין השאר, חדר דיונים ולשכות לסגניו של ראש המועצה. תקצוב מלא מלא, לא מוגבל לתכנון ולא בשלבים. תקציב גדול יותר מתקציבי התכנון של הקאנטרי קלאב ובית התרבות גם יחד. לשיפוץ בניין המועצה יש כסף אבל לפרסם זאת בציבור נוגד את השיטה, על פי שיטת ‘דג הזהב’ עדיף לספר לנו רק על מה שאנחנו רוצים לשמוע.

2.9 מיליון לשיפוץ מבנה קיים. בניין מועצת גדרה

3 עד 5 שניות בלבד

גם על קאנטרי, גם על בית תרבות ואפילו על שיפוץ בניין המועצה החליטה כבר לפני שנים קואליציית גמליאל. כל המיזמים האמורים טרם בוצעו אבל הפרסומים החדשים משמיטים את ציון הפרקים הקודמים ומתבססים על הזיכרון הקצר. הרי לדג זהב, על פי חלק מהמחקרים המדעיים, יש זיכרון של 3-5 שניות בלבד.

אבל השיטה לא מתחילה ונגמרת בטשטוש ההחלטות. השיטה משופשפת ומסועפת. ההחלטות מהדיון האחרון חושפות לא מעט ממרכיבי השיטה. על המרכיב הבא בשיטה בכתבתנו הבאה – מחר ב 17:00.

 

 

 

זכויות יוצרים
המספר האדום
100 אחוז דיוק

בדוק גם...

עוד יותר טוב

עוד יותר טוב

עובדי המועצה המקומית לבשו את החולצות הלבנות ויצאו להתנדב ביום המעשים הטובים עוד יותר טוב …

שינוי גודל גופנים