במסגרת שיפוץ מקטע ברחוב פינס נסלל מסלול אופניים ראשון
קצת קשה להאמין, אבל 135 שנה אחרי יסודה, תחנוך השנה גדרה את מסלול האופניים הראשון שנסלל בימים אלו במסגרת שיפוץ רחוב פינס.
15 שנה ומעל 100,000 ₪ לתכנון
כבר לפני כ-15 שנה הוגשה למועצה, בה כיהן אז ראש המועצה הנוכחי כסגן ראש המועצה תכנית מתאר מפורטת של מסלולי אופניים בכל רחבי המושבה. את התכנית הכין אז בהתנדבות יליד ותושב גדרה יובל עברי, אשר השקיע מזמנו ומומחיותו למען קידומה של המושבה. התכנית העלתה אבק מספר שנים על מדפי המועצה ונגנזה.
שנים לאחר מכן, בשנת 2014, ביוזמתה של חברת המועצה דאז פרופ’ נוגה שור אישרה המועצה ותקצבה עבודת תכנון מקצועית אשר בוצעה על ידי חברה חיצונית בעלות של למעלה מ 100,000 ₪, הכסף שולם, התכנית הוגשה אך מאז, למרות שהזדמנויות להתחיל וליישם אותה נקרו בדרכם של קברניטי היישוב לרוב עם שיפוץ ציר בן גוריון ופינס ורחובות נוספים, לא נסלל ולו מטר שביל ראשון. מיותר לציין כי סלילת שבילי אופניים לאחר שהסתיים הפיתוח של הרחובות עולה הרבה יותר כסף מאשר לשלב זאת במהלך הפיתוח המקורי.
שביל ‘עוקף בית כנסת’
השנה, סוף סוף, מתחילים הדברים לזוז. במסגרת הבנייה של השכונה החדשה, שכונת גולדה, מפתח משרד השיכון את השכונה וכולל גם שבילי אופניים במסגרת הפיתוח הכולל וגם במסגרת שיפוצו של מקטע הרחוב ברחוב פינס, משולב שביל אופניים ראשון המבוצע בפרויקט של המועצה עצמה.
בניין המועצה ממול, בית הכנסת משמאל. שביל האופניים הראשון בגדרה 2019
התוואי הנבחר למקטע הראשון של השביל מעט מוזר, במקום להיצמד לתוואי הרחוב כמקובל, בחרו המתכננים לסלול את מקטע השביל הראשון כ’עוקף בית כנסת’. השביל נמתח מכיכר רוטרי בכניסה לרחוב פינס מאחורי בית הכנסת לתוך רחבת בניין המועצה.
כך או כך, 135 שנה מהעלייה לקרקע וכ-15 שנה מהגשת התכניות, גדרה מתחדשת בשביל אופניים ראשון. תתחדשו.
