המופע השני של ‘שישי אומנות’ נערך בהצלחה בבתי האומנים ברחבי גדרה. במיקוד הפעם – אומני הגילוף בעץ
סדרת ‘שישי אומנות’, סדרת המופעים בהם פותחים אומני גדרה את בתיהם לחשיפת יצירות האומנות שלהם לקהל הרחב, הושקה בשבוע שעבר וזוכה להצלחה רבה כאשר אומנים רבים מקרב אומני גדרה כבר הצטרפו ותושבים רבים פוקדים את הבתים.
השבוע, נהנו התושבים משמש חורף מלטפת והגיעו לבתי ארבעה מאומני גדרה, עלית ליטמן, הרצל חן, יעקב בן גד וליאוניד אוקון.
שניים המאומנים הפעם, חן ואוקון הם אומני פיסול בעץ, כאשר הותיק מבינהם הוא ליאוניד אוקון, תושב שכונת גבעת אביב ואומן עץ בינלאומי מאז ימי נערותו.
מוזיאון בסלון. חלק קטן מיצירות העץ המרשימות של האומן לאוניד אוקון בביתו שבשכונת גבעת אביב
אומנות בחצר. יעקב בן גד מקבל אורחים בחצר ביתו
עלית ליטמן לצד יצירותיה
יש לו יד. הרצל חן ויצירותיו בביתו
אומן בינלאומי אצלנו בשכונה
אוקון הוא אומן בעל שם בינלאומי בתחומו.
אוקון נולד בשנת 1941, בתקופה שההיסטוריה הייתה מעדיפה לשכוח – שיאה של מלחמת העולם ה- II. נולד למשפחה ענייה, בן לאם שעבדה בקולחוז ואב ששירת בצבא הרוסי: “לא היה מה לאכול. אפילו לא חלב. אמא עבדה קשה ואבא לא היה, השתתף במלחמה”.
בעבר כבר סיפר על זכרונות הילדות שלו:
“כשהצבא הרוסי הגיע לכבוש את בלארוס, אמא שלי ברחה עם הילדים לאזור “רגוע יותר” .אני זוכר היטב את תקופת המלחמה. חיילים וקצינים בצבא הרוסי, שגרו איתנו יחד, פתאום הפכו לאוייבים”.
“התאהבתי בגילוף ובפיסול בעץ מיד. במקום ללכת לגן, גילפתי מבוקר עד ערב. התחלתי כעוזר למורה וכך למדתי את אומנות הגילוף. לאחר כחצי שעה לערך, שהמורה ראה איך אני אוחז את הכלים ומגלף, הוא נתן לי סכין ומשם הכל היסטוריה. עד היום, למעלה מ-75 שנים. כשכל הילדים שיחקו בכדור בחוץ, אני ישבתי וגילפתי. בגיל 15, הפכתי למורה מן המניין לגילוף. יש שיעידו שכבר הייתי “מומחה”. התחלתי להציג את עבודותיי בתערוכות בינלאומיות בפריז, ניו-יורק ועוד. בסוף הלימודים, נסעתי לסנט פטרסבורג, לאקדמייה על שמה של ורה מוחינה, שהייתה פסלת סובייטית רוסייה ידועה. התחלתי שם דווקא בלימודי קרמיקה, משום שעדין לא הייתה מחלקה לגילוף בעץ”.