דף הבית > תרבות > אוכל > עוגת תותים ושוקולד חלומית

עוגת תותים ושוקולד חלומית

עוגת שוקולד ותותים חלומית. מסוג העוגות שלוקח בדיוק 5 דקות להכין, עוד חצי שעה לאפות, מצפים בשוקולד, מקשטים בתותים ומקבלים עוגה מהחלומות.

מה שאני אוהבת בעוגות שוקולד זה שהן הכי קלות להכנה ואם משתמשים בשוקולד איכותי וטעים מקבלים בכלום עבודה עוגה חלומית שכל ביס ממנה שולח אותנו לגן עדן. גם את העוגה הזו אלתרתי תוך כדי בישולי השבת. יש לי בבית תמיד את כל המצרכים לעוגות וגם שוקולד טעים ואיכותי. בעוגות שוקולד הכי חשוב זה טעם השוקולד שתכניסו לעוגה. קחו בחשבון שאם השוקולד לא טעים לכם כשהוא במצבו הגולמי, הוא לא יהיה טעים גם בתוך העוגה וזה אגב נכון לגבי כל עוגה או תבשיל שמכינים. שימו חומרים טובים וטריים ותקבלו מקסימום טעם ומרקם. אישית אני לא אוהבת פירות עם שוקולד וגם לא תותים עם שוקולד. אבלללל נוביק שלי מאודדד אוהב תותים עם שוקולד , אז בשבילו הוספתי את התותים וגם, אני מתה על איך שהם מצטלמים.

עוגת שוקולד ותותים חלומית

עוגה בקוטר 22 ס”מ 200 גרם שוקולד מריר – רצוי 60% מוצקי קקאו 100 גרם חמאה 1 כוס שמנת מתוקה/קרם קוקוס 3 ביצים בטמפרטורת החדר 1/2 כוס סוכר 1 כוס קמח תופח ¼ כוס קקאו איכותי לציפוי 100 גרם שוקולד מריר ¼ כוס שמנת מתוקה 1 כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על הברק של השוקולד)

אופן הכנה 1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 2. שמים בקערת זכוכית שוקולד וחמאה וממסים יחד. 3. מוסיפים שמנת מתוקה/קרם קוקוס, ביצים וסוכר ומערבבים היטב עם מטרפה ידנית. 4. מוסיפים את הקמח והקקאו וטורפים רק עד שהחומרים מתאחדים. 5. מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת בחמאה ואופים 30-35 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם שנועצים במרכזה יוצא יבש אבל עם פירורים לחים עליו. צריך להיזהר שלא לאפות יתר על המידה על מנת שהעוגה לא תתייבש. 6. ציפוי: שמים בקערית שוקולד ושמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל. מוסיפים סירופ תירס ומערבבים. 7. מוזגים את השוקולד על העוגה כשהיא עדיין חמימה. 8. מקררים היטב את העוגה לפני שמחלצים אותה מהתבנית. מעבירים סכין מסביב לדפנות העוגה כדי לחלץ אותה ומעבירים לצלחת הגשה. חלק מהציפוי ייזל על דפנות העוגה. אם מעדיפים שהוא יהיה יציב יותר, אפשר להכניס למקרר לשעה. אנחנו מעדיפים אותה חמימה ונוזלת. 9. מפזרים מעל העוגה קוקוס קלוי ותותים טבולים בשוקולד.

למתכונים נוספים בקרו באתר "הלוחשת לאוכל" – http://www.yehudit-aviv.co.il

ניתן להזמין קונפיטורות ביתיות מחומרים טבעיים בלבד ומפירות העונה.
לפרטים ניתן לפנות ליהודית בטלפון: 050-2546227.

 

 

בדוק גם...

אלוף הקובייה

ניב דורון מגדרה, כיכב באליפות רומניה בקובייה הונגרית אחרי שהשתתף באחרונה באליפות ישראל, ניב דורון, …

שינוי גודל גופנים